Pressemelding

NYHET: Tommy Grønning, kaptein og prosjektleder FDA (tv) og Kjell Arild Skar, salgssjef FMV.

Kontraherte nytt hybrid servicefartøy fra Fitjar Mek. Verksted

Finnsnes Dykk & Anlegg AS har kontrahert nytt hybrid servicefartøy fra Fitjar Mek. Verksted.

Publisert Sist oppdatert

– Vi gleder oss over å fortelle at Finnsnes Dykk & Anlegg (FDA) har kontrahert nytt hybrid servicefartøy fra FMV, skriver verftet i en pressemelding.

Nyheten ble sluppet under første dag av årets Nor-Fishing i Trondheim.

Miljøvennlige løsninger

Fartøyet er av Senjaklassen, FMV W34M, og får verftets byggenummer 54. Designet er utviklet av FMV. Det nye fartøyet vil ha dimensjonene 34,0 x 12,6 x 4,6 m, og innredes for opptil 7 personer.

Rederiet er opptatt av miljøvennlige løsninger, og fartøyet får derfor installert batteripakke på 1445 kWh og hybrid akselgenerator. Denne løsningen vil redusere motorenes driftstid vesentlig. Fartøyet skal utstyres med elektrisk dekkspakke og vinsjer på 40 og 80 tonn.

SERVICEBÅT: Finnsnes Dykk & Anlegg har kontrahert ny servicebåt fra FMV.

Langt samarbeid

Verft og rederi har hatt godt samarbeid tidligere ved bygging av både FMV 218 «Niklas», FMV 235 «Hans» og FMV 236 «Emilie».

– Vi på FDA har vært veldig godt fornøyd med FMV, og ser frem til nytt godt samarbeid» forteller Keneth Larsen, eier og daglig leder i FDA.

Investert i flere båter

Selskapet ble etablert av Larsen i 2002, og er en maritim entreprenør med ca 40 dykkere, matroser og båtførere, som har fokus på kvalitet, sikkerhet og miljø.

I starten var det i hovedsak dykkertjenester som ble levert, og i 2008 ble den første servicebåten kjøpt inn. Siden da og frem til i dag har de investert i flere servicebåter og en dykkerbåt.

Fartøyene har fast besetning med lang erfaring og bred kompetanse innenfor sine fagområder.

Fitjar Mekaniske Verksted AS takker for tilliten, og ser frem til et videre godt samarbeid.