Kronprins Haakon 2021.
Kronprins Haakon 2021.

Kongelig nei til Lofot-fishing 2023

Kronprins Haakon Magnus har takket nei til å åpne årets Lofot-fishing- messe i Svolvær. – Jeg skjønner at han er veldig opptatt, men jeg er litt skuffet, sier Vågan-ordfører Frank Johnsen.

Publisert Sist oppdatert

Som tidligere omtalt i Kystmagasinet, gikk Vågans ordfører Frank Johnsen (Sp) ut og inviterte kronprins Haakon Magnus til å åpne årets Lofot-fishing-messe.

– Messa har en slik posisjon at det er naturlig å invitere Kronprinsen. Det er en ledende messe i Nord-Norge, Norge, og kanskje Nord-Europa for fiskeriene, uttalte ordføreren når invitasjonen ble sendt.

– Har ikke anledning til å være til stede

Nå har han fått svar, og det ble kronprinsens nei til forespørselen.

Assisterende sekretariatsleder ved Det Kongelige Hoff, Erlend Grøner Krogstad, skriver i følge Lofotposten følgende:

– H.K.H. Kronprinsen har bedt meg om å takke for Deres brev datert 29. november 2022 med invitasjon til åpningen av fiskerimessen Lofotfishing, 16.–m18. mars 2023 i Kabelvåg. Jeg er videre blitt bedt om å meddele at Kronprinsen dessverre ikke har anledning til å være til stede, men ønsker lykke til med arrangementet.

Ordfører: – Litt skuffet

Lofotfishing er Nord-Norges internasjonale fiskerimesse med fokus på kyst og havfiskeflåten, maritim service, fiskeforedling og havbruk. Fjorårets messe hadde sterke innslag om grønn omstilling.

Om avslaget sier ordfører Frank Johnsen følgende til Kystmagasinet:

– Jeg ble ikke overrasket. Jeg vet at de har et tett program. Men samtidig hadde jeg håpet at han skulle kunne komme. Vi har jo et nytt fokus på messa, med det grønne skiftet. Det blir det mer fokus på nå. Så litt skuffet er jeg.