Bransjen kan endelig møtes på messer igjen. Her fra Lofotfishing i 2017. Foto: Alf Fagerheim

Bransjen stod i kø for å booke stand

Fiskeribransjen stod nærmest i kø for å booke stand på årets Lofotfishing.

Publisert Sist oppdatert

Etter to år i pandemi-tilstand kan endelig fiskeribransjen fysisk møtes igjen. 

Den tolvte utgaven av Lofotfishing går av stabelen førstkommende helg (1. – 3. april), og pågangen fra næringen har vært upåklagelig.

- Vi har over 150 utstillere som nærmest stod i kø for å booke stand. Hotellene er fullbooket og det er i tillegg åpnet opp ekstra overnatting på et av de tidligere hotellene, sier messegeneral for Lofotfishing, Arne W. Mørch.

- Vi har merket et trykk fra utstillere og bedrifter som var sugne på å møtes igjen. De har kontaktet oss om hvor viktig det er at vi holder messe i år.

Flere seminarer

Arrangøren kan skilte med fullbookede stands. Det vil si at 5000 m2 er fullstappet med utstillere fra inn- og utland. I tillegg kjøres det flere seminarer i regi av bedrifter på Thon Hotell Svolvær og Thon Hotell Lofoten.

Ett av seminarene er i regi av teknologibedriften Hymatech, som sammen med sine samarbeidspartnere skal fortelle om ZeroKyst-prosjektet.

Kabelvåg er som tidligere vertskapsted for begivenheten, og for det som er blitt en av Norges viktigste møteplasser for verft, leverandører, teknologibedrifter, organisasjoner og fiskere og redere. Det forventes mellom 4000 og 5000 besøkende innom på årets messe.

Lofotfishing arrangeres annet hvert år, og skulle etter planen vært avholdt i fjor. Mørch sier de likevel har tenkt å arrangere messe også neste år.

- Da er vi gjengs årsmessig, sier han.