STREIK: Mange ulike bransjer i Norge rammes fra mandag morgen, når nesten 23 000 arbeidstakere tas ut i streik. Alt fredag vil ytterligere 15 000 bli tatt ut til streik, varsler LO. Råfisklaget ber fiskerne forberede seg på reduserte tjenester i forbindelse med at også de rammes av streiken. Bilde for illustrasjon.

LO sa nei: Deler av Råfisklaget ut i streik

Fra i morgen tidlig mandag klokken 06 er en del ansatte i Råfisklaget tatt ut i storstreiken som ble et faktum i ettermiddag. – Noen av våre oppgaver kan bli liggende, varsler laget.

Publisert Sist oppdatert

Grunnet brudd i lønnsforhandlinger mellom LO og NHO er mange av våre ansatte tatt ut i streik fra mandag 17. april kl. 06, melder Råfisklaget.

Vil prioritere kjernetjenestene

Streiken vil få konsekvenser for fiskerne nokså umiddelbart.

– Dette påvirker våre muligheter til å levere tjenester på normalt nivå. Vi prioriterer å levere kjernetjenestene, og ser oss samtidig nødt til å varsle at noen oppgaver kan bli liggende.

Informasjon og kommunikasjon på Råfisklagets sosiale media er blant de tjenester som stopper.

LO sa nei til Riksmeklingsmannen

Streiken som nå starter, er et resultat av at forhandlingene om årets lønnsoppgjør, som er et såkalt mellomoppgjør, gikk til Riksmeklingsmannen i uka som var. Heller ikke der ble det mulig å oppnå enighet mellom partene, som er LO på den ene siden, og NHO på den andre. Det var LO som sa nei til løsningsforslaget fra riksmeklingsmannen.

Det innebærer at 22.947 LO-medlemmer tas ut i streik fra mandag. Alt fredag vil ytterligere arbeidstakere tas ut i streik, og totalt 38.500 arbeidstakere vil da være i streik i mange ulike bransjer.