MINDRE: – Det er mindre fangster av sild på Kvænangen for tiden, melder Sildesalgslaget..

Sildefisket i Kvænangen kan gå mot slutten for i år

– Er silda på hell, spør Sildesalgslaget i sin ukesrapport. Senest i forrige uke meldte de om rekord for låssetterne på Kvænangen.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke kunne de melde om rekord for låssetterne på Kvænangen med hele 7.900 tonn.

– Denne uken har fisket derimot dabbet litt av og mandag kommer ut som beste dag for låssetterne med 790 tonn i journalen.

– Godt med sild i fjorden

Resten av uken har det gått litt på hell med respektive 380 tonn, 310 tonn og 230 tonn i går.

- Det er registeret godt med sild i fjorden, men det er mange som har begynt å bli ferdig for året og av en kvote på 442.000 tonn gjenstår det nå knappe 17.000 tonn, forteller salgskonsulent Sigurd Vedøy.

I tillegg til låssetterne er det også et par større kystbåter i fjordene på Kvænangen, men også de begynner å nærme seg slutten på sesongen.

– Vi vet at det er en fire ringnotbåter på vei nordover også er det en som er på plass utenfor fjordlinjen, fortsetter Vedøy.

Tirsdag var beste dag

Totalt for alle fartøygruppene er det tirsdag som kommer ut som beste dag denne uken med 7.500 tonn i journalen. 1.700 tonn onsdag og torsdag kommer ut som dagen med minst fangst med 560 tonn totalt i journalen.

– Det har vært en roligere uke, spesielt siste døgnet, men vi satser på at det tar seg litt opp for de små så vi får fylt opp noen føringsbåter, sier Vedøy.

Kun en båt på makrellen

Av andre fangster denne uken hadde Bømmelbas en makrellfangst på Mørekysten mandag og det er nå bare Elisabeth som leter etter makrell nordvest av Ålesund.