OVERREKKELSE: Her overrekker tidligere formann Torbjørn Eide (t.v.) nøkkelen til Jangaard Export sitt anlegg på Røst til sin etterfølger, Tom Olsen fra Ørsta. – Det blir store sko å fylle, sier Olsen om jobben han begynner i 1. januar.

Han er Jangaards nye mann på Røst

Han er ny formann på Jangaard Export sin avdeling på Røst. Han er opprinnelig fra Sunnmøre, men har tilbrakt mange år i Nord-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Olsen kommer fra jobben som produksjonssjef ved Tufjordbruket i Nord-Troms, der han har vært siden 2007. Han tiltrer nyjobben 1. januar.

Les også: Slutter i jobben hos Jangaard på Røst - flytter til Torsken:

– Hadde lyst på nye utfordringer

Geografisk kommer han fra Sunnmøre, nærmere bestemt Barstadvik i Ørsta kommune.

– Dette er første gang jeg er på Røst, men jeg har tidligere jobbet på Moskenes, så jeg kjenner litt til Lofoten, sier han.

Han fikk tilbud om jobben på Røst for en liten stund siden, og endte opp med å si ja.

– Jeg hadde lyst på nye utfordringer. Jeg har vært i Fjordlaks ganske lenge, og hadde lyst til å prøve noe nytt. Skjønt, det er jo samme bransje. Og jeg har jobbet med saltfisk siden jeg var 19 år gammel. Så det er samme jobb, men en annen plass.

Må få tak i arbeidsfolk

Han har såvidt rukket å hilse på røstværingene.

– Jeg har rukket å hilse på halvparten av de andre kjøperne på øya, samt en del fiskere. Jeg har hatt to dager sammen med min forgjenger Torbjørn Eide, så vi har fått tid til å hilse på en del folk.

Om jakten på ny stab, sier han følgende:

– Jeg må inn med folk i alle posisjoner, siden det har sluttet mye folk. Det blir en kamp, men det skal vi få til på et vis, forsikrer han.

Planlegger for vanlig drift

Jangaard sentralt opplyste i går til Kystmagasinet at de planlegger for vanlig drift ved anlegget fra vinteren av.

– Det er planen, ja, sier Olsen.

– Og så har jeg store sko å fylle etter Torbjørn. Det blir som å hoppe etter Wirkola, avslutter han.