SLUTTER: Torbjørn Eide slutter på Jangaards avdeling på Røst. Med ham drar det meste av den faste staben. Noen til andre jobber på Røst, og noen blir med ham til Torsken. Igjen er det ingen ansatte på bedriften. – Det kan du si. Men Jangaard har nok en plan på dette. Det skal nok gå bare godt, sier Torbjørn Eide.

Slutter hos Jangaard Export på Røst – starter i ny jobb i Torsken

Etter snart 16 års tjeneste har Torbjørn Eide sagt opp sin stilling som formann på Jangaard Export sin avdeling på Røst.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har sagt opp, og begynner i ny jobb fra 1. januar, bekrefter Eide til Kystmagasinet.

– Vemodig å reise

Den nye jobben har han på Torsken fiskeindustri. Der skal han være produksjonssjef for kvitfisk og filetproduksjon. Eide er opprinnelig fra Torsken, og flytter dermed hjem.

– Jeg skal hjem til jul, spøker han.

Med seg tar han kone, tre barn og hunden Kloppen.

– Vi drar fra et sted med masse flotte folk, og der vi har blitt godt mottatt. Vi merker når vi skal reise nå, at det er trist stemning på Røst. Så det er vemodig å reise fra så mange flotte folk, konstaterer han.

Flytter hjem til mor

Årsaken til at han slutter er personlig.

– Jeg har vært her i 16 år, så jeg tenkte at dersom jeg skulle bytte jobb, måtte det bli nå. Så har jeg ei syk mor hjemme som jeg ønsker å komme litt nærmere. Det har ligget litt i kortene de siste 2-3 årene at vi skulle flytte. Så når de ringte fra Torsken og tilbød jobb til både meg og min kone, bestemte vi oss for at det var på tide å dra. Men noe enkelt valg var det ikke.

Tar med seg staben

Når Eide og familien nå drar, slutter også det meste av den faste staben på tre personer.

– Det er riktig. Blant annet har en av mine medarbeidere, som også er fra Torsken, også ei syk mor hjemme. Han har ingen familietilknytning til Røst, så når vi bestemte oss for å reise, bestemte han seg også. Vi har jo jobbet sammen i nærmere 30 år.

Når de reiser, er det altså ingen ansatte igjen på Røst.

– Det kan du si. Men Jangaard har nok en plan på dette. Det skal nok gå bare godt, avslutter han.

– Blir vanlig drift til vinteren

Daglig leder Gunnar Haagensen ved hovedkontoret til Jangaard AS i Ålesund bekrefter at Eide slutter hos dem etter nesten 16 år som formann på Røst. Han sier at de planlegger for vanlig drift ved bruket til vinteren.

– Dette er en helt vanlig rotasjon av folk. Intet nytt på Røst annet enn at vi skifter mannskap. En erstatter er på tur, men hvem det blir er ikke offisielt ennå. Men det blir drift som vanlig på Røst til vinteren, sier Haagensen i en kort kommentar til Kystmagasinet.

¤¤ Bruket på Røst har siden starten i 2007 produsert rundt 80.000 tonn med saltfisk for verdensmarkedet, og er en betydelig aktør både lokalt og regionalt.

¤¤ Fabrikklokalene er på 3.500 kvadratmeter, og i sesongene sysselsetter de 55 personer.