UNDER MILLIONEN: Denne båten koster under millionen godt utstyrt, med motor, men uten fiskeutstyr. (Foto: privat/ervevssøknad)

Mye ny båt for under millionen

Skal en drive fiske på fjorden trengs det ikke alltid en stor båt som koster flere millioner kroner. Knut-Erling Andersen fra Fonnes i Hordaland, eller Fisker Andersen som han kaller seg, har med en investering på 800 000 kroner sikret seg en ny svært god og allsidig båt, en Smartliner Fisher 23.

Publisert Sist oppdatert

Båtens lengde er som modellbetegnelsen angir 23 fot (6,93 meter) og bredden er 2,50 meter. Båttypen bygges i Polen og leveres av en rekke forhandlere langs kysten.

Koster en del å utruste

BRA STYRHUS: For fiske på fjordene er styrhuset stort nok.

Selve skroget med det som nok er litt for minimalt utrustet for yrkesfiske har en listepris på 307 200 kroner og motoren en 140 hestekrefter Suzuki utenbordsmotor en pris på 157 990 kroner. Det kommer mye i tillegg før båten er nesten ferdig utrustet. På disse beløpene har han fått fem prosent rabatt på båt og ti prosent på motor.

Priming og bunnsmøring koster nesten titusen, ettermontert utvendig elektronisk styring (båten har mekanisk styring fra før) til 60 000 kroner, spylesett med kapasitet på11,4 liter per minutt, ekstra batteri for forbruk og start med laderele og hovedbryter, stol med gassdemper i søylen, en elektronikkpakke til over 100 000 kroner, to overlevelsesdrakter, redningsflåte for fire personer, flytende VHF, forsterkning for montering av garn og teinehaler og mye annet utstyr, bringer den totale prisen opp i 805 000 kroner inklusiv merverdiavgift.

God båt for Fjordafiske

Før Fisker Andersen ikke inklusiv i prisen var garn- og teinehaler. Det betyr likevel at han har fått en god helt ny båt for fjordafiske, med styrhus, for godt under en million kroner. Teiner, garn og eventuelle liner er ikke med i denne prisen.

LITEN BÅT MED GOD PLASS: Selv om båten er under sju meter, er det relativt god dekksplass.

Båten som har fått navnet «Naruto», ble registrert i merkeregisteret 17. november. Fisker Andersen skal bruke båten til teinefiske etter krabbe, kreps og hummer med teiner, og fiske etter hvitfisk med line, juksa og garn. Fangst skal leveres til Nordhordland Fisk AS i Bøvågen i Alver kommune like utenfor Bergen. Det gjøres i søknad om erverv også oppmerksom på at Andersen vil søke om deltakelse i fiske etter makrellstørje om det fortsatt blir åpning for dette.

«Naruto» har allerede levert fangster bestående av torsk, pigghå, lyr og brosme.