NY AVTALE: Mattilsynet har signert en avtale med indonesiske myndigheter som gjør det enklere å eksportere norsk sjømat til Indonesia. Avtalen ble signert av Dr. Ir. Pamuji Lestari, direktør for Fish Quarantine and Inspection Agency, og Ingunn Midtun Godal, administrerende direktør i Mattilsynet.

Signerte sjømatavtale med Indonesia

Lørdag signerte Mattilsynet en avtale med indonesiske myndigheter som gjør det enklere å eksportere norsk sjømat til Indonesia.

Publisert Sist oppdatert

– Å sikre markedsadgang for norske varer, er en viktig oppgave for Mattilsynet. Jeg er der derfor veldig fornøyd med at forhandlingene har kommet i mål, og at dette åpner opp for mer handel med Indonesia, sier Ingunn Midtun Godal, administrerende direktør i Mattilsynet etter signeringen.

Enormt sjømatmarked

Med sine 273 millioner innbyggere er Indonesia et potensielt stort marked for norsk sjømat.

Mattilsynet har over lengre tid samarbeidet tett med Nærings- og fiskeridepartementet om innholdet i avtalen og det har vært politisk dialog for å få til signering av avtalen i høst. Avtalen setter vilkårene for hvordan Mattilsynet kan utfylle og utstede helsesertifikater til Indonesia.

Avtalen ble signert av Dr. Ir. Pamuji Lestari, som er direktør for Fish Quarantine and Inspection Agency, og Ingunn Midtun Godal. Signeringen skjedde i forbindelse med et besøk fra indonesiske myndigheter i Bergen.

Besøkte oppdrettsanlegg

I tillegg til forhandlingsmøter besøkte delegasjonen oppdrettsanlegg og lakseslakteri, og møtte forskere på Veterinærinstituttet og Havforskningsinstituttet. I tillegg møtte delegasjonen representanter for norsk sjømatnæring, og fikk presentert mulighetene som det indonesiske markedet byr på. Sjømatrådet bidro med å legge til rette for et velfungerende program for delegasjonen.

– Målet var å gi dem et innblikk og mulighet til å se med egne øyne hvordan lakseproduksjonen foregår, hvordan den overvåkes og hvordan vi som myndigheter følger opp for å sikre at mattryggheten er ivaretatt, avslutter Godal.