Marint avfall

AVFALL: Årlig havner mellom 8 og 12 millioner tonn plast i havet.

Mørenot oppfordrer til opprydningsspleis

I anledning World Cleanup Day lanserer Mørenot en innsamlingsaksjon for å bidra til å rydde verdenshavene for plast

Årlig havner rundt 8 til 12 millioner tonn plast i havet, og mye av det stammer fra fiskeri- og oppdrettsaktivitet. The Ocean Cleanup har initiert verdens største opprydningsaksjon for å samle opp de enorme ansamlingene av plast i Stillehavet.

Mørenot har levert design og produksjon av to innovative systemer for oppsamling av plast til The Ocean Cleanup, og ønsker nå å bidra ytterligere ved å mobilisere til en innsamlingsaksjon. Det skriver Mørenot i en pressemelding.

– Vi vet at havnæringene utgjør en stor del av plastforurensning i havet, og det er viktig at vi som leverandører inn mot næringen også blir en del av løsningen og melder oss på opprydningen. Som aktører i denne industrien har vi et ansvar. Vi må beskytte havene som en næringskilde for framtidige generasjoner. En del av dette er også å rydde opp havplasten, sier CEO i Mørenot, Arne Birkeland.

HAVPLAST: Mørenot utfordrer aktører til å bidra i kampen mot havplast.

World Cleanup Day ble, den 17. september, markert i 191 land med millioner av frivillige, næringslivsaktører, myndigheter og organisasjoner, som bidro til å rydde hav og strender for plast og annet avfall.

Mørenot utfordrer aktører i bransjen til å bli med i kampen mot havplast, ved å støtte The Ocean Cleanup gjennom innsamlingskampanjen som er publisert på Spleis.no.

– Vi har som mål å samle inn to millioner kroner i løpet av det kommende året, og vi har selv bidratt med 100 000 kroner, i tillegg til det viktige bidraget vårt til gjennomføringen av selve opprydningen i Stillehavet. Vi oppfordrer nå bedrifter og kollegaer i havnæringen til å bli med oss i kampen mot havplast, sier Birkeland.

Link til innsamlingsaksjonen finner du her.