RYDDEGUTT: Fiskeri- og havministeren ryddet onsdag bokstavelig talt plass i sin kalender for å være med og bidra under strandryddeuka.
RYDDEGUTT: Fiskeri- og havministeren ryddet onsdag bokstavelig talt plass i sin kalender for å være med og bidra under strandryddeuka.

Fiskeriministeren ryddet vei i vellinga i Bodø

Onsdag var statsråd Bjørnar Skjæran med sjømatæringen for å rydde strandsøppel utenfor Bodø.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeri- og havministeren ryddet onsdag bokstavelig talt plass i sin kalender for å være med og bidra under strandryddeuka sammen med lokale representanter for næringen i Bodø, melder Norges Fiskarlag.

Statsråden ryddet

Folk fra Nordland Fylkes Fiskarlag og ansatte i Fram Seafood startet rydding på Teistholmen, som ligger i Kjærvær utenfor Bodø, tidlig på formiddagen og fylte fort opp mange sekker som ble fraktet om bord i sjarken «Henry J.» eid av Joachim Joakimsen i Bodø Fiskarlag.

Statsråden for sin del startet dagen på landsmøtet til Kystfiskarlaget før han var med i markeringen av plukkfiskens dag i Bodø, og deretter sluttet seg til ryddeaksjonen.

– Tydelig fra både havbruk og fiskeri

Statsråden beskrev det umiddelbart som noe positivt at vi sammen måtte ta oss ut til en av de ytterste øyene ved byen for å få til en felles ryddeaksjon.

– Det er bra at næringen sammen kan bidra til å rydde. Og det er jo veldig positivt at man i Bodø har gjort en så stort innsats med å rydde i kommunen. Vi ser jo tydelig av søppelet at dette også er marint avfall fra både havbruk og fiskeri. Samtidig som det også er vanlig husholdningsavfall, konkluderte ministeren under en gjennomgang av funnene.

Alle kan bidra under strandryddeuka

Startskuddet for Hold Norge Rents strandryddeuke gikk sist fredag, den 9. – og varer frem til søndag 18. september. Det er registrert hundrevis av ryddeaksjoner over hele landet.

Alle kan være med å gi sitt bidrag ved at man enten rydder i eget nærområde eller deltar på aksjoner som allerede er planlagt i ryddeportalen Rydde.