SPENT: – Norge trenger absolutt flere startups og folk som ser muligheter utenfor de veletablerte boksene, sier Monica Langeland til Kystmagasinet.

Monica skifter jobb: – Vi gleder oss til å få henne ombord

Den 2. mai tar Monica Langeland over som leder av Future Ocean Incubator. Det er Vestlandets Innovasjonsselskap sin storsatsing på startups i havnæringene.

Publisert Sist oppdatert

Inkubatoren hjelper i dag over 20 startups bedrifter innen sjømat, grønn skipsfart og offshore fornybar energi. Målet er å gjøre bedriftsutviklingen mer effektiv, slik at selskapenes vekst- og verdiskaping øker.

– Norge trenger flere startups

Langeland er marinbiolog og har jobbet over 15 år innen norsk sjømatnæring. Hun kommer fra en stilling innen salg og markedsføring fra Egersund Trål, men er kanskje mest kjent som en av initiativtakerne bak likestillingskonferansen «Kvinner i Havet». I tillegg har hun i flere år også drevet nettbutikken Grønt Skift som selger etiske og miljøvennlige klær.

– Norge trenger absolutt flere startups og folk som ser muligheter utenfor de veletablerte boksene. I en tid med lav arbeidsledighet og høy økonomisk usikkerhet er de for få som starter for seg selv.

Monica ser på den nye jobben som en unik mulighet til å inspirere folk, og kanskje spesielt kvinner, til å satse på seg selv og sine egne drømmer, sier hun til Kystmagasinet.

– Fremtiden ligger i havet

– Vi er veldig glad for å ha fått en drivkraft som Monica som leder av Future Ocean Incubator, sier administrerende direktør Stine Fiksdal i Vestlandets Innovasjonsselskap.

– Fremtiden ligger i havet, og vi trenger mange modige gründere som lykkes med å skape nye, bærekraftige løsninger i havnæringen. Gjennom tett samarbeid med våre partnere som representerer både havklynger, testfasiliteter, investorer og forskning, har vi alle forutsetninger for å skape et solid vekstprogram for havrelaterte gründere. Vi ser frem til å få Monica om bord.