GODT FISKE: Fra feltet meldes det om store forekomster av kolmule, og fartøyene er kort tid på feltet for å laste opp, opplyser Sildesalgslaget.

Loddefisket ved Island er over for i år - laster båtene med kolmule i vest

Det melder Sildesalgslaget i sin ukentlige fangstrapport.

Publisert Sist oppdatert

Loddefisket på Island er avsluttet for i år, med siste fangst meldt inn på lørdag.

– Sesongen har gått mye bedre enn i fjor, med bedre vær på feltet og hele den norske kvoten på 48 380 tonn er tatt.

Mesteparten levert i Norge

Fangsten er levert i Norge, på Island og på Færøyene, der hoveddelen er levert i Norge. Storparten av fangstene har også fått til konsum.

– I Barentshavet ble første fangst av lodde tatt utenfor Nordkapp på søndag av Piraja. Det er forventet at fisket etter lodde i Barentshavet vil komme i gang rundt månedsskifte da lodda kan være bedre for rognpressing.

12 fartøy i kolmulefiske

Denne uken var 12 fartøy i aksjon på kolmulefisket i internasjonalt farvann og innmeldingsjournalen viser 23 350 tonn innmeldt, mot 8 470 uken før.

– Så langt er fangstene levert til mel og oljeproduksjon. Fra feltet meldes det om store forekomster av kolmule og fartøyene er kort tid på feltet for å laste opp. Så langt er rundt 33 000 av kvoten på luke under 305 000 tatt og Sildelaget forventer at flere fartøy setter i gang med kolmulefiske nå som loddefisket på Island er over.NVG-sild.

Bedre sildefiske sist uke

Etter mye dårlig vær i nord så kom fisket etter NVG-sild bedre i gang i uke 7. Det har vært tatt 21 866 tonn der rundt 14 000 tonn er litt større sild på opp mot 366 gram som er tatt vest av Vesterålen.

– Den mindre silden er tatt litt lenger nord, men noen fangster har hatt blanding av både større og mindre sild. Eros og Vendla er nå i området utenfor Røst på det årlige gytetoktet og det blir spennende å se toktrapporten når den er klar.

Silda som er tatt i uken har ligget på rundt 19 i rognprosent og flere båter vil også ta del i dette fisket fremover.

Mest utlendinger på makrellen

To utenlandske fartøy tok turen til Norge med rundt 1 500 tonn makrell, mens det på vestlandet er meldt inn 70 tonn fra to norske fartøy.

– Ellers kom det 147 tonn hestmakrell i fangstjournalen i uke 7. Fangsten var fra Florø i nord til Ryfylke i sør, med hoveddelen tatt ved Bømlo og innenfor Os, opplyser Sildesalgslaget.