BLIR VÆRENDE: Frank Bakke Jensen vil flytte store deler av ledelsen i Fiskeridirektoratet til Nord-Norge. Men både han selv og flere andre enheter og ledere blir fortsatt værende i Bergen. – Fiskeridirektoratet har drevet med fjernledelse i mange år, påpeker han.

Store deler av ledelsen vil fra nå av bli ansatt i Bodø og Tromsø

– Jeg frykter at mange av Fiskeridirektoratets funksjoner er i ferd med å flyttes ut av Bergen, sier fylkesordfører Jon Askeland (Sp) til Bergens Tidende.

Publisert

Det er Bergens Tidende som på førstesiden i dag bibringer at de fleste lederstillinger i Fiskeridirektoratet fra nå av vil bli tilsatt ved direktoratets kontorer i Bodø og Tromsø. Som tidligere omtalt i Kystmagasinet, har direktoratet den siste tiden gjennomført en omfattende omorganisering.

– Ingen er pålagt å flytte

Totalt skal 25 av 38 nye lederstillinger i Fiskeridirektoratet lyses ut på nytt, i følge avisen. Seks av dem er besatt. Av dem er de to nye divisjonsdirektørene i Bodø og Tromsø.

Til avisen påpeker fiskeridirektør Frank Bakke Jensen at ingen er pålagt å flytte, og at ingen er oppsagt i omorganiseringen.

– Vi har i den nye organisasjonen sørget for at det fortsatt skal være et solid fotavtrykk i Bergen.

– Drevet med i mange år

I følge Bakke Jensen vil det ikke bli noe problem at lederne sitter andre steder enn en del av sine ansatte.

– I Fiskeridirektoratet har vi i mange år drevet med fjernledelse. Da vil også noen fra Bergen få en leder som sitter utenfor byen, påpeker han.

Noen av topplederne vil uansett bli igjen i Bergen, i følge Bergens Tidende.

Fiskeridirektøren skal fortsatt sitte i Bergen, i tillegg til lederne for kommunikasjon, IT, klagesaksenheten og styringsavdelingen.