KJEMPEFANGST: – Jeg har 15 kilos brems på snella, men den dro snøret ut som om det var ingenting. Når jeg så prøvde å gjøre motstand, kjente jeg at dette var noe stort, sier Lovund-mannen til Kystmagasinet.
KJEMPEFANGST: – Jeg har 15 kilos brems på snella, men den dro snøret ut som om det var ingenting. Når jeg så prøvde å gjøre motstand, kjente jeg at dette var noe stort, sier Lovund-mannen til Kystmagasinet.

Kristoffer fikk kjempekveite på stang

Kristoffer Martinussen (29) ble temmelig overrasket da han var ute og fisket med stanga si utenfor Lovund på Helgeland natt til mandag.

Publisert Sist oppdatert

Kristoffer Martinussen har lagt ned hundrevis av timer på kveitefiske gjennom årene. Det var på 73 meters dybde at han plutselig fikk fast fisk denne gangen, bokstavelig talt.

SE VIDEOER NEDERST I SAKEN

Skulle fiske matkveite

Martinussen vil anslå at kveita var rundt 110 kilo tung. Han er ennå skjelven etter opplevelsen. Det kostet både tid og krefter å få kveite opp til ripa, skal vi tro fiskeren selv.

– Jeg var ute og skulle se om jeg fikk tatt meg ei matkveite, men dette ble altfor stort. Jeg trodde først at kroken hadde satt seg fast fordi den var så tung, sier han til Kystmagasinet.

– Jeg har 15 kilos brems på snella, men den dro snøret ut som om det var ingenting. Når jeg så prøvde å gjøre motstand, kjente jeg at dette var noe stort.

Fikk hjelp av annen båt

Kampen for å få kveita opp i båten fortsatte.

– Jeg fikk den opp en 30-40 meter først. Slik holdt den på en stund, før jeg fikk den opp til ripa slik at jeg kunne måle den.

Da hadde det i mellomtiden kommet til en annen båt som hjalp ham med å måle det svære beistet av ei kveite.

– Basert på tabellen var den nok rundt 110 kilo. Den største jeg har fått tidligere var på 48 kilo, så dette er jo noen hakk opp. Den var lengre enn tommestokken jeg hadde, som er på to meter.

– Noe av det råeste

Martinussen opplyser at den største kveita han har hørt som som er tatt på stang ved Lovund var på hele 144 kilo. Det skjedde for 15 år siden.

– Dette var nok noe av det råeste jeg har vært med på. Det finnes sportsfiskere som jakter slike kveiter et helt liv, og ikke får det.

Etter å ha målt kveita, slapp han den ut igjen, og den svømte avgårde.

– Kveiter over to meters lengde er ikke lov å ta. De må slippes løs, enten de er døde eller levende, avslutter han.

Det var Rana Blad som meldte om saken først.

STORKJEFT: Her har den lykkelige fiskeren kveita nesten oppe ved ripa. (Video: Privat)

ACTION: Kveita har bitt på. (Video: Privat)