Pressemelding

ÅLESUND: Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) besøker denne uka Ålesund.

Fiskeriministeren besøker Ålesund

Havbruksteknologi, kvotemelding og hamner står på agendaen når fiskeri- og havministeren besøker Ålesund.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag denne uka setter fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran kursen mot Ålesund.

Åpner GATH-konferansen

Statsråden starter dagen på den nyoppstartede GATH-konferansen. GATH (Global Aquaculture Tech Hub) er en samarbeidsallianse mellom flere bedrifter i Møre og Romsdals-regionen.

– Ny teknologi er avgjørende for å sikre økt bærekraft i havbruksnæringen. Jeg håper konferansen kan bli et internasjonalt utstillingsvindu for den banebrytende havbruksteknologien som blir skapt i Møre og Romsdal. Her ligg det store muligheter for å skape arbeidsplasser og verdier, sier fiskeri- og havministeren i en pressemelding.

Statsråden skal holde åpningsinnlegg om teknologiutvikling og bærekraft i havbruksnæringa, og deltar i en panelsamtale om havbruksnæringa i framtida sammen med de tidligere statsrådene Odd Emil Ingebrigtsen og Harald Tom Nesvik.

Fiskeriturne

Besøket på Sunnmøre er òg en del av statsråden sin fiskeriturne, som han kickstarta under Husøydagan på Senja. Fiskeri- og havministeren skal møte de lokale fiskeorganisasjonene, der formålet er å få innspill til regjeringa si arbeid med kvotemeldingen.

– Fisken i havet tilhører oss i fellesskap og nå legg vi grunnlaget for ei ny og rettferdig retning i fiskeripolitikken. Fiskerinæringa skal gi økt aktivitet, mer verdiskaping og flere heilårige arbeidsplasser i lokalsamfunn langs heile kysten, i tillegg til gode inntektsmuligheter i alle flåtegrupper. For å lykkes med det, vil jeg samarbeide godt med både organisasjonene i fiskerinæringa og de fiskeriavhengige kystsamfunnene, sier statsråden.

Etter innspillsmøtene besøker fiskeri- og havministeren noen av havneområdene i Ålesundregionen.