SØK: RS Det Norske Veritas II deltok i søket, etter den 80 år gamle fiskeren, med lys- og varmesøkende kamera.

Fant fisker og båt på 100 meters dyp

MOLDE: I søket etter mannen i 80-årene i Romsdalsfjorden, utenfor Molde, ble det funnet en død person i rorhuset på en båt på 100 meters dyp.

Det var tirsdag morgen at mannen dro ut med båt for å fiske. Om ettermiddagen kl 16:20 ble det startet leteaksjon i Molde etter mannen.

Om kvelden i halv titiden fortsatte søket på sjøen, som ble koordinert av HRS Sør-Norge. Det ble satt i gang søk over store deler av Romsdalsfjorden, og det ble søkt med lys- og varmesøkende kamera.

Flere båter, deriblant båt fra Kystvakten, redsningsskøyte «Det Norske Veritas II», dykkerbåt og brannbåt, og SAR-helikopter og ambulansehelikopter deltok i søket.

Onsdag morgen, rundt kl 05:30, kunne politiet opplyse om at de hadde gjort et funn av en båt på om lag 100 meters dyp. Båten passet beskrivelsen av den savnede båten. De hadde også gjort et funn av en person inne i rorhuset.

Pårørende ble orientert om funnet. Det ble lagt en plan for å hente personen opp fra båten.

Til avisa Tidens Krav sa Operasjonsleder Leif Arne Mork at det på det tidspunktet var for tidlig å konkludere med at det var den savnede mannen i 80-årene som var funnet.