I midten av desember seilte rederiet Vidjenes AS nybygget «Julie Pauline» hjem til Norge.

«Julie Pauline» snart klar for fiske

Ventetiden er snart over for rederiet Vidjenes AS - «Julie Pauline» er snart klar for fiske.

Publisert Sist oppdatert

Nå gjenstår noe verkstedarbeid, prøvekjøring av fabrikk og dekksutstyr og lasting av nøter før de setter kursen nordover.

Ventetiden har derimot vært lang for rederiet Vidjenes AS og mannskapet ombord på "Julie Pauline", men nå ser det ut til at de snart er klar for fiske.

Levert i midten av desember

I midten av desember forlot «Julie Pauline» verftet i Yalova, Tyrkia, med kurs mot Norge. I romjula nådde de Måløy.

Siden romjula har båten ligget ved Stadtyard i Måløy for en del verkstedarbeid, og prøvekjøring av fabrikk og dekksutstyr – før de setter kursen nordover.

-Vi har fått testet båten i skikkelig kuling, og den takler det meget bra. En god båt i sjøen, meldte rederiet på sin Facebook-side underveis til Norge.

Forsinkelser ved verftet

Det var tilbake i 2019 at rederiet Vidjenes AS fra Båtsfjord kontraherte ny fiskebåt fra verftet Ozata Shipyard i Tyrkia. Etter planen skulle båten vært levert i september 2021, men byggingen ble forsinket.

Verftet har oppgitt at forsinkelsene på nybygget skyltes Covid19-pandemien, mangel på folk, materiale og utstyr for å ferdigstille fartøyet til opprinnelig frist.

Utskiftstillatelse

I 2020 søkte rederiet Fiskeridirektoratet om utskiftstillatelse på to år for utskifte av deres daværende fartøy, MS «Kildin». De søkte også om å benytte «Kildin» som leiefartøy frem til 15.september i fjor, i påvente av at nybygget skulle stå klart. Noe de også fikk innvilget.

Fartøyet, MS «Kildin», ble imidlertid solgt i januar 2021, men rederiet fikk tillatelse til å benytte fartøyet som leiefartøyet frem til 15.september i fjor.

Leiefartøy

Nybygget ble videre forsinket, og i september i fjor ble det søkt og innvilget forlengelse av utskiftstillatelsen og ervervtillatelsen til utgangen av 2021. Rederiet søkte også om å benytte MS «Jens Kristian» som leiefartøy i forbindelse med nybyggerordningen, noe Fiskeridirektoratet ga tillatelse til – til utgangen av året. Dette fartøyet eies og driftes av rederiet Alta Fiskeriselskap AS.

Videre forsinkelser

Men på grunn av ytterligere forsinkelser ble det derfor søkt om videre forlengelse av leieperioden for bruk av «Jens Kristian» til utgangen av mai i år.

Fiskeridirektoratets avdeling Nord avslo først søknaden, men etter klage fra rederiet omgjorde de avslaget – slik at rederiet fikk utvidet leiefartøyperioden til 31.mai.

Nærmere omtale av «Julie Pauline» kan leses i Kystmagasinet nummer 1 i 2023, som er i trykken i denne stund.