PORTRETTET:

NY DAGLIG LEDER: Janita Arhaug (53) må sies å kjenne villfisknæringen svært godt. Nå starter hun altså i ny jobb – i nystartede Sør-Norges Fiskarlag. Det gleder hun seg til.
NY DAGLIG LEDER: Janita Arhaug (53) må sies å kjenne villfisknæringen svært godt. Nå starter hun altså i ny jobb – i nystartede Sør-Norges Fiskarlag. Det gleder hun seg til.

Dreven dame blir daglig leder i nytt fiskarlag - starter i jobben i dag

Hun hadde sitt første sjøvær som 17-åring. Nå blir Janita Arhaug (53) daglig leder i Sør-Norges fiskarlag.

Publisert Sist oppdatert

Hun starter 1. september, altså i dag. Sør-Norges Fiskarlag ble dannet i desember 2022, i en sammenslåing av Møre og Romsdal Fiskarlag, Sogn og Fjordane Fiskarlag, Fiskarlaget Vest, Fiskerlaget Sør og Sør-Norges Notfiskarlag. Sør-Norges Fiskarlag har i alt syv ansatte, og er ett av tre medlemslag i Norges Fiskarlag. Arhaug, som bor i Ålesund, får kontorsted der, men forteller at hun kommer til å være jevnlig på kontorene i Måløy, Bergen og Oslo også.

Kjenner næringen godt

Arhaug må kunne sies å kjenne villfisknæringen fra mange forskjellige sider. 53-åringen er i dag prosjektleder for fiskeri i den marine klyngen NCE Blue Legasea. Før det har hun ledet rekrutteringsprosjektet Sett Sjøbein, vært rådgiver i Møre og Romsdal Fiskarlag og jobbet for Norges sjømatråd. Fra 1987 frem til år 2000 var hun både fisker og produksjonsformann på skjellskraper og fabrikktrålere. Nå starter hun altså i ny jobb – i nystartede Sør-Norges Fiskarlag. Det gleder hun seg til.

Bli abonnent hos Kystmagasinet.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kystmagasinet.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk