STORTRÅLER: – «Gadus» er den andre tråleren som Tersan Shipyard har levert for eiere fra Færøyene i løpet av de siste tre månedene, opplyser Tersan Shipyard. Søndag ble hun døpt i hjemmehavnen på Færøyene.

Ny og isklasset fangstmaskin levert fra Tersan til Færøyene sist søndag

– «Gadus» er en avansert og teknologisk sofistikert fabrikktråler som er i stand til trippeltråling og designet for å operere som en flerrigger med fire trålvincher, opplyser Tersan.

Publisert Sist oppdatert

Tersan Shipyard har levert NB1102 «Gadus», den arktiske frysetråleren som ble bygget for P/F JFK fra Færøyene. Det melder de i en pressemelding.

Andre tråleren til rederiet

«Gadus» er den andre tråleren som Tersan Shipyard har levert for eiere fra Færøyene i løpet av de siste tre månedene.

– Med en lengde på 88,10 meter og en bredde på 18,30 meter er  «Gadus» en avansert og teknologisk sofistikert fabrikktråler som er i stand til trippeltråling og designet for å operere som en flerrigger med fire trålvincher. Den er utstyrt med en rekefabrikk, en avansert fileringsfabrikk og en anlegg for produksjon av fiskeolje og fiskemel. 

ISKLASSET: «Gadus» er bygget i samsvar med isklasse-reglene, noe som betyr at den er i stand til effektiv tråling i isete og arktiske farvann, opplyser Tersan

Kan fryse pelagiske arter

I tillegg til fiskebehandlings-teknologiene om bord, er det også en ordning for frysing av pelagiske arter på skipet.

– Skipet, som er designet av Skipsteknisk, har plass til 43 personer om bord med romslige og høykvalitets bo-områder. «Gadus» er bygget i samsvar med isklasse-reglene, noe som betyr at den er i stand til effektiv tråling i isete og arktiske farvann, opplyser Tersan.

Fartøyet forlot Tersan Shipyard den 3. oktober, ankom Færøyene den 15. oktober, og ble navngitt «Gadus» under den påfølgende navngivelsesseremonien.