NYE LEINEBRIS: Evotec skal levere elektrisk vinsjepakke til nye Leinebris, som skal være klar om to år.

Ny norsk fiskebåtkontrakt til Evotec

SUNNMØRE: Evotec skal levere elektrisk vinsjepakke til en norsk fiskebåt.

Publisert Sist oppdatert

Entec-selskapet Evotec har vunnet nok en kontrakt om å levere komplett vinsjepakke til en norsk fiskebåt.

Må tenke nytt

Denne gangen er det et nytt kombifartøy tilhørende rederiet Leinebris, som får Evotec-utstyr om bord.

– Vi ønsker å fiske for fremtiden og ta vare på de ressursene vi har på best mulig måte. Da må vi både tenke nytt og bygge nytt, sier Paul Harald Leinebø i en felles pressemelding fra rederiet og Evotec.

Elektriske vinsjer

Særlig har det blitt fokusert på å nyttiggjøre all energi som produseres om bord, og valget falt da på Evotec, siden båten skal ha elektrisk dekksutstyr og vinsjer.

Ifølge Leinebø har Evotec akkurat den løsningen og teknologien som både er fremtidsrettet og bærekraftig, og som passer rederiet.

Plass- og vektbesparende

Evotec sine løsninger er bærekraftige gjennom redusert energiforbruk og vekt, samt regenerering av energi. Selskapet leverer det de omtaler som markedets mest plass- og vektbesparende elektriske vinsje og håndteringsutstyr.

– Våre kompakte løsninger med lav vekt er vesentlig for Leinebris, som skal kombinere ulike redskaper. Etter en grundig prosess er det gledelig at Leinebris valgte oss som leverandør, en norsk lokal leverandør. Vår satsing innen fiskeri har truffet markedet godt, nå har vi fem fartøy i drift og 12 i produksjon, sier Håkon Woldsund, salgssjef for fiskeri i Evotec AS.

Kombinerer flere fiskerier

Nye «Leinebris» blir også det første fartøyet som kombinerer både line, snurrevad og garn. Det vil gi en fleksibilitet til å kunne bruke den redskapen som setter minst klimaavtrykk.

Fartøyet er designet av Skipstekniske, og skal bygges ved Tersan Shipyard i Tyrkia. Nybygget er planlagt å være klart for fiske i 2025.