FØLGER OPP SUKSESSEN: – , sier Mariann Frantsen på vegne av Endring i havet. F.v. Mariann Frantsen, Kathleen Mathisen og Monica Langeland som sto bak historiens første Kvinner i Havet-konferanse i Bergen.

Neste likestillingskonferanse får navnet Endring i havet: – Vi har leid Grieg-hallen!

Det forteller Mariann Frantsen til Kystmagasinet. Frantsen er en av de tre initiativtagerne til Kvinner i havet-konferansen som gikk av stabelen i Bergen i september i år, med 300 deltagere fra hele næringen.

Publisert

Konferansen ble åpnet av fiskeriminister Bjørnar Skjæran, og blant foredragsholderne var tidligere statsminister Erna Solberg (H), tidligere finansminister Siv Jensen (FrP) og mange andre.

Har leid selveste Grieghallen

Nå er det altså klart at det blir en ny konferanse. Den går av stabelen den 4. oktober til neste år.

– Neste konferanse skal hete Endring i havet, og vi har leid Grieghallen, sier Mariann Frantsen, en av de tre initiativtakerne bak årets konferanse.

Årsaken til navneskiftet er rett og slett at de mener de allerede har sett en endring i holdninger i bransjen.

– Vi heter fortsatt Havets verdiskapere, men konferansen skifter navn. Vi ser at det skjer endringer, og at det blir mer fokus på likestilling og inkludering. Og de fleste ønsker også en endring. Så vi føler at næringen er ganske samstemte, nå som man har fått fokuset på dette.

Store ambisjoner

Nå håper de at responsen blir like god til neste år som den var i år.

– – Vi fylte opp der vi var i år med 300 deltagere, mens i Grieg-hallen er det plass til 550. Vi håper å fylle opp disse plassene, og har store ambisjoner. I og med at det i hovedsak var kvinner i år, har vi og ambisjoner om at mennene kommer og fyller de resterende plassene , sier hun videre.

Ingen av foredragsholderne til neste år er klare foreløpig.

– Vi skal gjøre en jobb med det nå, og håper også å få med de samme sponsorene som vi hadde i år.

– Det kan bli vanskelig å toppe årets foredragsholdere?

– Vi har en liste med gode navn på hånden, så jeg tror vi skal klare å sette sammen et like godt program til neste år. Vi ønsker å løfte både gode rollemodeller og ha fokus på mangfold og inkludering. Det blir nye perspektiver og nye folk, lover hun.