LAGER NY KONFERANSE: F.v. Monica Langeland, Kathleen Mathisen og Mariann Fransen arrangerer Norges andre likestillingskonferanse for fiskerinæringen i Grieghallen 4. oktober. Fjorårets konferanse ble en stor suksess, den satser de på å gjenta eller overgå i år.

God respons på «Endring i havet» - vil ha enda flere deltagere på banen

Onsdag 4. oktober går historiens andre likestillingskonferanse for fiskerinæringen av stabelen i Grieghallen.

Publisert

– Så langt er det rundt 200 påmeldte til årets konferanse. I fjor var det rundt 300, og vi har plass til 400 deltagere. Vi har tross alt vært veldig ambisiøse og booket Grieg-hallen, sier Mariann Frantsen og Monica Langeland til Kystmagasinet.

Håper på flere påmeldte

De er foreløpig ikke veldig imponert over responsen de har fått fra næringen.

– Vi hadde håpet på enda bedre respons enn vi har hatt til nå. Men vi vet at dette er en næring der man kanskje bestiller litt i siste liten. Så vi er ikke overrasket. Det var likedan i fjor, sier de.

– I fjor var det bare elleve prosent menn påmeldt. Men vi håper at alle skjønner at dette er et arrangement for hele næringen. Så langt ligger vi under ti prosent menn, og vi håper at flere vil melde seg på. Vi føler at vi har laget et program som passer for alle, det har vært målet vårt.

Sterke signeringer på foredragene

På programmet står blant andre korrupsjonsjeger Eva Joly, fiskeriminister Bjørnar Skjæran, marinbiolog og leder av REV Ocean, Nina Jensen.

– Det vi også synes er spennende, er at vi har fått Anne Kath. Hærland til å komme for å snakke om likestilling, blant annet. Det er vi veldig fornøyde med. I tillegg kommer det flere fra næringen, blant annet tidligere reder og styrmann Eva Toril Strand, som har vært i næringen veldig lenge. Det blir spennende å høre hennes erfaringer fra næringen. Hun har vært en pioner, sier de.

Vil ha alle som vil ha forandring

Så nå er oppfordringen fra arrangørene klar.

– Meld dere på, gutter og jenter, kvinner og menn. Ledere og ansatte. De som er på jakt etter å rekruttere folk, bør også være tilstede. Og alle som er stolte over næringen sin, men vil ha forandring. Og som tar dette på alvor, avslutter de.