GDANSK: Karstensens Skibsværft har investert i verftsfasiliteter i Gdansk, Polen.

Karstensens har kjøpt opp verftsanlegg i Polen

Karstensens Skibsværft har kjøpt verft i Polen og satser på skrogproduksjon.

Karstensens Skibsværft har kjøpt verftsanlegg i Gdansk, og har dermed sikret seg nybyggingsproduksjon med verftsfasiliteter som er velegnet for skrogbygging. Det skriver verftet i en pressemelding.

Grunnlag for fast skrogproduksjon

Det danske verftet har gjennom lengre tid hatt utfordringer med å få nye skrog levert fra ulike leverandører i Baltikum, og besluttet derfor å etablere egen skrogproduksjon for å bli totalleverandør og selv designe, bygge skrog og utruste de i Skagen.

Verftet etablerte egen avdeling i Polen i 2018, og har siden den gang hatt produksjon i Gdynia på leasede fasiliteter. Med oppkjøp av det nye verftsområdet i Gdansk har de sikret seg grunnlag for fast skrogbygging i Polen på et særdeles velegnet anlegg.

Tre ganger så store fasiliteter

En del av verftets nye skrog er bygget ved anlegget, som da var under navnet Nauta Shipyard. Karstensens opplyser at det oppkjøpte området gir tre ganger så store fasiliteter som de har i dag i Polen.

Området på 10,4 hektar inneholder to byggebeddinger, en skipsbyggehall og to produksjonsområder, samt kontor og velferdsbygning. I tillegg tilhører 250 meter med kai til produksjonsanlegget.

Flytter produksjonen

Karstensens Shipyard Polen fortsetter sin produksjon i Gdynia til 1. juli 2023. Etter nyttår i 2023 starter de med å flytte produksjonen over til deres nye anlegg i Gdansk. Fra juli neste år vil hele produksjonen være flyttet til deres fasiliteter i Gdansk.

For tiden har verftets avdeling i Gdynia seks skrog under bygging. Verftet skriver i pressemeldingen at investeringen ikke vil påvirke produksjonen eller de ansatte ved deres verft i Skagen.