ÅPNET: Formannen for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, og styrelederen i Danish Export Association, Henrik Mørkholt, sto for den offisielle åpningen av DanFish sammen med Nicolaj Holm, administrerende direktør i AKKC.

Danfish 2023 offisielt igang

I går gikk årets Danfish-messe av stabelen, for 28. gang, i Ålborg. Messen er enorm i størrelse, med 11 000 kvadratmeter messeområde og 15 000 besøkende.

Publisert Sist oppdatert

Formannen for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen, og styrelederen i Danish Export Association, Henrik Mørkholt, sto for den offisielle åpningen av DanFish sammen med Nicolaj Holm, administrerende direktør i AKKC.

– Et must attend-arrangement

Det melder messen selv i en pressemelding.

Under årets åpningstaler ble DanFish International både omtalt som en gevinst for fiskerisektoren på globalt nivå og som et must-attend arrangement for utstillere. Men hvorfor møtes ansikt til ansikt når vi lever i en stadig mer digital verden? Ifølge Henrik Mørkholt skjer det noe helt spesielt når vi møtes i den virkelige verden. Det er her vi kan utveksle ideer, finne nye (og bedre) måter å jobbe på, og lære hverandres styrker og behov å kjenne, slik at vi sammen kan jobbe mot en bedre og mer bærekraftig fiskerisektor.

Fra Danfish 2023.

Grønn omstilling i fokus

Grønn omstilling er akkurat det som har fått mer fokus i år. 

– Hele fiskeribransjen beveger seg mot en mer bærekraftig retning, og i Danmark har vi ambisjoner om å gå foran. Danske fiskere har allerede redusert CO2-utslippene med nesten 70 prosent. Men det betyr ikke at vi i Danmark kan hvile på laurbærene. Vi må fortsette den grønne omstillingen, og dette er noe du kan forvente å høre mye mer om under DanFish International 2023, opplyser messen.