TIL LONDON: Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).

Regjeringen vil styrke det maritime samarbeidet med Storbritannia

Fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth har reist til London for å styrke det maritime samarbeidet mellom Norge og Storbritannia. 

Publisert Sist oppdatert

Mandag deltok hun på generalforsamlingen i Den internasjonale sjøfartsorganisasjonen (IMO), og møtte den britiske juniorministeren med ansvar for maritim transport, Lord Davies.

Viktigste maritime partner

Det melder departementet i en pressemelding.

– Storbritannia er vår viktigste maritime partner, og det er stor etterspørsel etter norske løsninger både i Storbritannia og EU. Jeg er opptatt av å synliggjøre det arbeidet Norge gjør på dette feltet og styrke samarbeidet med britene, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap). 

Maritim sektor er viktig for norsk økonomi, og kommer til å spille en viktig rolle når Norge nå går inn i det grønne skiftet. 

Skal halvere utslippene fra fiske og sjøfart

Regjeringen har ambisjon om å halvere utslippene fra innenriks sjøfart og fiske innen 2030.

– I årene som kommer så skal maritim næring kutte utslipp og øke digitaliseringen. Det vil gi nye muligheter for aktivitet og arbeidsplasser. En av mine viktigste oppgaver er å sørge for at Norge kan styrke sin posisjon som en ledende global aktør innenfor nye og grønne maritime løsninger og tjenester, sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap).