FLOTT SKOGSØYBÅT: Den flotte snurrevadbåten 'Kvitholmen' har fått ny eier og heter nå 'Mina'.
FLOTT SKOGSØYBÅT: Den flotte snurrevadbåten "Kvitholmen" har fått ny eier og heter nå "Mina".

Investerte millioner i et tredje fartøy

En reder i Havøysund har brukt millioner på å kjøpe seg ytterligere et fartøy. Han har fra før av ett fartøy han eier hundre prosent, og ett hvor han eier 49 prosent. Hans siste kjøp er ett av de største og mest avanserte fartøyene i fiskerikommunen Måsøy.

Publisert Sist oppdatert

Rederiet Brochmann AS i Havøysund eies av fiskeren Robert Brochmann. Han kjøpte nylig det tilårskomne fiskefartøyet «Julian».

«Julian» ble overtatt av Brockmann AS 27. april og registrert i merkeregisteret samme dag. Dette fartøyet ble bygget i 1983 ved Finnvik Båtbyggeri AS og har en lengde på 12,01 meter og bredde på 3,83 meter.

Men bare uker senere ble det strøket i merkeregisteret. Da hadde han søkt og fått godkjent erverv av «Kvitholmen». Kvoterettighetene som fulgte med «Julian» ble parallelt flyttet til «Kvitholmen». «Julian» er nå lagt ut for salg hos skipsmegleren OSO Maritim AS. Klar for å bli satt i fiske, eller mest sannsynlig til å flytte kvoter med.

Solid investering

Hans siste kjøpt «Kvitholmen» er en solid investering. For den 12,95 meter lange, 5,90 meter brede snurrevadbåten, som ble levert av båtbyggeriet Skogsøy AS i 2018, har Brochmann ifølge søknad om erverv betalt 15 millioner kroner.

«Kvitholmen» som nå er omdøpt til «Mina» har en lastekapasitet på 46 kubikkmeter i RSW. Rommet kan også brukes til å frakte sju tonn levende fisk. Båten er utstyrt med vakuumanlegg levert av C-Flow.

Flott tilskudd til flåten i Hasvik

I forbindelse med overlevering av «Kvitholmen» til Jon Even og Are Mikalsen i Sørvær i Hasvik kommune i Finnmark uttalte daglig leder Andre Rustad ved Skogsøy Båt AS:

– Kvitholmen er fremtidens fiskebåt. Sammenlignet med tradisjonelle båter er det utrolig god plass om bord. Det er 30 kubikk bingeplass for snurrevad, og kapasitetene ellers er også gode. Nybygget er rigget for levende fangst, og har innredning for seks personer i tre lugarer, fortalte Rustad.

To andre sjarker helt eller delvis eid

FREMTIDENS FISKEBÅT: 'Kvitholmen' ble bygget med mulighet for å frakte både levende fangst og fisk i RSW.
FREMTIDENS FISKEBÅT: "Kvitholmen" ble bygget med mulighet for å frakte både levende fangst og fisk i RSW.

Robert Brochmann eier også sjarken Eva med lengde på 10,50 meter. Den ble bygget ved Viknes Båt og Service i 2002. I tillegg eier Brochmann 49 prosent i fartøyet «Nipen» som har en lengde på 12,99 meter, mens hans kone Britt Simonsen Brochmann eier 51 prosent. «Nipen» ble bygget ved Viksund Båt Nor i 1978.

Med «Mina» som siste tilskudd, har Måsøy kommune i Finnmark fått en stor moderne og avansert snurrevadbåt i fiskeflåten. Av de 108 fiskefartøyene som er registrert i Måsøy er 12 fartøy bygget i 2018 eller senere. «Mina» er det største fiskefartøyet blant disse.