GODE FANGSTER: – 4 250 tonn Nvg-sild var meldt inn i uken, melder Norges Sildesalgslag.

Jakten på NVG-silda i gang - mindre makrell å få

NVG-fisket i nord er i gang. Det er også brislingfisket i Sognefjorden. Samtidig melder Sildesalgslaget om mindre makrell sist uke.

Publisert Sist oppdatert

Etter ei rekorduke med hele 63 600 tonn makrell sist uke, endte uke 39 ned på like under 28 000 tonn totalt.

– Fangstene har vært tatt både i Norskehavet og på Vikingbanken, samt låssettingsfiske langs kysten, melder Sildesalgslaget.

51 000 tonn makrell igjen

Ute i havet var særlig torsdagen og natt til fredag de beste fangstdagene. Det er fremdeles mange båter i aktivitet og flåten leter over store område i Nordsjøen samt i Norskehavet lenger inn mot kysten.

– I helgen hadde vi og en del færøyske trålere som har fangstet i norsk sone, en avtale fra 15 september har åpnet for gjensidig fiske av opptil 10 000 tonn i hverandres økonomiske sone. Per mandag morgen så står det rundt 51 000 tonn igjen av makrellkvoten, pluss eventuell fleks.

Forventer stadig mer sild

Jakten på nvg-silda er i full gang.

– 4 250 tonn Nvg-sild var meldt inn i uken og det forventes mer fremover når flere fartøy fra kyst, SUK og ringnotflåten gjør seg ferdig med makrellkvotene og setter kursen nordover. To utenlandske fartøy står for rundt 1 600 tonn denne uken, resten er tatt hovedsaklig av kystfartøy samt en ringnot fangst på 1 200 tonn tatt like vest av Andøya.

Føringsbåt for brisling

Som tidligere meldt i Kystmagasinet, er fisket etter brisling i enkelte fjorder så smått i gang.

– Fisket etter brisling åpnet 26 september i Sognefjorden og i Rogaland, med 500 tonn som kvote i Sogn. Fire fartøy har siden da tatt 168 tonn, alt i Sognefjorden. En føringsbåt er nå på vei for å hente den første brislingen til King Oscar via Pelagia Kalvåg.