NY JOBB: Randi Bolstad (til høyre) har nå formelt overtatt rollen etter Øystein Valanes (til venstre) som Sjømatrådets utsending til Brasil.

Hun er ny sjømatutsending til Brasil

– Fokuset nå er på den store påskekampanjen og å minne brasilianske forbrukere om å kjøpe Autênticos Peixes secos e salgados da Noruega, sier Sjømatrådets nye utsending til Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med Karina Exner Ribeiro Mendes skal Bolstad bygge videre på den kunnskapen som Sjømatrådet har opparbeidet gjennom 15 år i det brasilianske markedet.

Startet rett på jobb

Bolstad er allerede på plass i nyjobben, og nå er det påskekampanjen for norsk fisk som tar hennes tid.

– Nå har jeg vært på plass i Brasil i et par uker, og oppstarten har gått veldig bra. Fokuset nå er på den store påskekampanjen og å minne brasilianske forbrukere om å kjøpe Autênticos Peixes secos e salgados da Noruega, sier Randi Bolstad.

– Norsk klippfisk er hellig i Brasil

Og det er en meget omfattende jobb som gjøres av Sjømatrådet. Både i Brasil og i resten av verden.

– Norsk sjømat er en robust global handelsvare som i fjor ble solgt til 149 markeder. Vår laks er elsket over hele kloden, torsken står svært sterkt i Europa, makrellen dominerer i Asia, klippfisken er nærmest hellig i markeder som Portugal og Brasil – og stadig flere får øynene opp for norske skalldyr, uttalte administrerende direktør Christian Chramer i Sjømatrådet til Kystmagasinet for litt siden.