FORLISTE: Redningsselskapet arbeidet i flere timer med å slukke brannen, før båten på dramatisk vis sank i november for to år siden.

Rekefisker får millionerstatning etter tvist med forsikringen om brann og forlis

– Erstatningen gir meg ikke mulighet til å kjøpe ny båt. Men den gir meg mulighet til å gå videre, legge alt bak meg og sette en strek, sier rekefisker Henrik Sørensen.

Publisert Sist oppdatert

Rekefiskeren som var anklaget for grov forsikringssvindel og svik mot forsikringsselskapet etter en dramatisk båtbrann og forlis utenfor Moss, ble mandag tilkjent 3,25 millioner i erstatning av selskapet. Det melder VG.

Fikk brann i maskinen og i gassflaske

Det er snart to år siden det oppsto brann i maskinrommet på reketråleren «Teis», utenfor Fuglevik i Moss. Det brant også i en gassflaske om bord.

Redningsselskapet arbeidet i flere timer med å slukke brannen, før båten på dramatisk vis sank.

– Jeg gikk med på et forlik fordi det har gått så lang tid og fordi det er slitsomt å stå i en slik sak, spesielt for familien, sier den tidligere rekefiskeren Henrik Sørensen (52) til VG.

Hatt store utgifter

Etter en fem timer lang rettsmegling i Moss mandag, gikk Havtrygd Gjensidig forsikring med på å betale ut vel tre millioner kroner i erstatning.

Selv har Sørensen brukt 700.000 kroner på saken og på striden med forsikringsselskapet sitt.

I tillegg har han rundt en million kroner i restgjeld på den forliste båten.

– Erstatningen gir meg ikke mulighet til å kjøpe ny båt. Men den gir meg mulighet til å gå videre, legge alt bak meg og sette en strek, sier ingeniøren som i sin tid tok sluttpakke som tekniker i TV 2 for å bli rekefisker i Oslofjorden.

Saksøkte forsikringsselskapene

Forsikringsselskapene krevde etter brannen Sørensen for 1,6 millioner kroner for kostnader i forbindelse med saken. Det fikk han til å gå til sak mot forsikringsselskapene.

Han anla saken for å få erstattet båtens verdi på 2,9 millioner kroner, samt saksomkostninger og renter på til sammen 4,1 millioner kroner.

– Men i august snudde forsikringsselskapet på bakgrunn av billedbevisene som viste at gassflasken sto ute på dekk. Bildene viser avtrykk av sot- og brannskader der de sto, forklarer Sørensen til avisen.