KRONIKK: 

SKAL FYLLE GRIEGHALLEN: F.v. Kathleen Mathisen, Mariann Frantsen og Monica Langeland fotografert under konferansen Kvinner i havet i fjor høst. Om noen uker kommer oppfølgeren, denne gangen i selveste Grieghallen.

Historisk kontaktannonse: – Menn søkes!

– Kvinner søker menn til felles innsats og verdiskaping. «Bill.mrk. Du må være glad i sjømatnæringen».

Publisert Sist oppdatert

En sjelden kontaktannonse i en næring som hovedsakelig består av menn.

 I fjor arrangerte vi verdens første likestillingskonferanse for sjømatnæringen. Vi fylte salen med 300 deltakere og satte problematikken på dagsorden.

Vi fikk enormt mye godord. «Dette trengs», var gjengs. Det var mye velvilje, det ble snakket og lagt planer, men kultur spiser strategi til frokost. Det nytter ikke med skippertak når det gjelder mangfold.

 Vi har med havbruk, villfisk og leverandørindustrien, så hele næringen er representert. Og nå søker vi menn. Menn som ser at mangfold vil styrke næringen. I en næring med 80 prosent menn var kun 11 prosent av deltakerne i fjor menn, og ifølge påmeldingen år er det enda lavere.

 Derfor inviterer vi til kapittel to «Endring i havet». Kvinners inntog i arbeidslivet har betydd like mye for verdiskapingen i Norge som oljen. Nå må vi få til et løft i sjømatnæringen.

 Vi har laget et relevant program for å få til de endringene som etterspørres. Det er noen få mannlige ledere som Christian Chramer, Knut Hallvard Lerøy og noen fiskebåtredere som er påmeldt. Et lite hurra for dere! Endringer starter som kjent i ledelsen.

 Vi poengterer derfor nå at det er en likestillingskonferanse og ikke en kvinnekonferanse, og vi håper å se mangfold blant deltakerne.

 Hva du gjør 4.oktober kan bety mye for veldig mange!