NYTT BÅTDESIGN fra det nederlandske båtverftet Padmos.

Nederlandsk verft med nytt båtdesign

Er dette fremtidens fiskebåt? Det nederlandske båtverftet Padmos har nylig offentliggjort de første illustrasjonene av deres nyeste fiskebåt-prosjekt, som har fått navnet Octopus.

Dette er ifølge verftet mer enn et bare en fiskebåt, og med sin diesel-elektriske fremdriftsmotorer kan den i fremtiden ta i bruk andre energikilder. 

Første båt er bestilt

Takket være fartøyets modul struktur, som består av flyttbare containere med batterier eller hydrogen.

Det første fartøyet av denne typen er allerede bestilt av en nederlandsk fisker, og vil påbegynnes i august i år. Dette skriver magasinene Hook and Net og National Fisherman.

Fartøyet vil ikke bare bli brukt til fiske. Etter sesongen kan lastecontainerne for fisk bli byttet ut med containere for andre typer utstyr.

Godkjenninger gjenstår

Den 100 fot store båten vil også bli rigget for ulike typer fiskerier, som enkelt- og dobbelt tråling. Båtprosjektet vil koste et sted mellom 6,5 og 8,7 millioner dollar, avhengig av valg av utstyr om bord.

Ifølge magasinet National Fisherman gjenstår det ennå noen godkjenninger fra nederlandske myndigheter før byggingen kan starte.

Verftet har for øvrig spesialisert seg på bygging av ulike typer fiskebåter, samt reparasjoner av fiskebåter og arbeidsbåter.