BYGGET I BALTIKUM: "Mehamngutt" er en Viksund Fisher bygget i ved Skorgenes UAB i Litauen.

Bra start på torsken for brukt sjark

Austevollbåten «Nora» er kjøpt av Jørgen Edvard Hansen fra Alta, som har endret navnet til «Mehamngutt». Sjarken ble registrert i merkeregisteret 14. mars og bare fire dager senere var første fangst meldt inn. Siden er det løpet av en måneds tid levert over 16 tonn fisk, i hovedsak torsk.

Publisert Sist oppdatert
GOD FART: Med firehundre hester i motorrommet er det god fart på "Mehamngutt".

Sjarken er en Viksund Fisher bygget ved UAB Skorgenes i Litauen i 2018 og registrert i Skipsregisteret NOR tidlig 2019 av Bjørne Askeland fra Sæbøvågen i Nordhordland. Den ble så kjøpt av Narve Møgster fra Austevoll i januar 2021 og to måneder senere skjøtet over til NM Fiske AS. Nå er nytt hjemsted Alta.

«Mehamngutt» har en lenge 9,50 meter og bredde 3,25 meter. Lasterommet er isolert og rommer 3,8 kubikkmeter. Motor er en Yanmar med ytelse på 400 hestekrefter, hvilket er rikelig med fraspark for en sjark med denne lengden.

Fortsetter fisket med «Storenils»

NM Fiske AS i Kolbeinsvik utenfor Bergen kjøpte en noe større sjark i 2020. Denne sjarken «Storenils» har lengde på 10,65 meter og bredde på 4,30 meter og ble bygget av svenske Stigfjordbåtar i 2008. De har tydeligvis bestemt at denne tilfredsstiller deres behov. Det hviler blant annet en leppefiskkvote på båten.

Eiere av rederiet NM Fiske AS er Nils Henrik Møgster med 52,12 prosent, og Narve, Njål og Nora Møgster, med 15,96 prosent hver. Ifølge ervervssøknad betalte Jørgen Edvard Johansen 2 225 000 kroner for den relativt nye sjarken.

Bra fangst på sjarken

«Mehamngutt», som ifølge søknad om erverv skal fiske hvitfisk i gruppe 2 med garn og juksa, samt kongekrabbe med teiner, har 22. april fisket 16 423 kilo torsk, samt 55 kilo kveite, steinbit og sei siden overtakelse. Fisket har foregått med juksa og garn på Øst-Finnmark.