ØSTERS har et stort potensiale i markedet.

Tar over konkursbo etter østers-konkurs

Norway Oysters overtar nå konkursboet til Norwegian Shores på Nøtterøy, som ble slått konkurs i februar.

Selskapet hadde drift på Nøtterøy og i Leirfjorden på Helgeland.

- Vi vil fortsette driften. Stillehavsøsters er jo en uønsket art i norske farvann, samtidig som det er et sterkt etterspurt produkt på markedet, sier daglig leder i Norway Oysters, Knut Magnus Person, til E24.

Voksende bestand

De nye eierne håper nå å skape flere arbeidsplasser, samtidig som de vil utvikle norske østers som en merkevare. Det er en voksende bestand av den uønskede arten Stillehavsøsters, men Person sier til E24 at de ved å høste og selge østers kommersielt vil være med å løse et miljøproblem.

Selskapet tar nå over konkursboet, og sier til avisa at de ser potensialet i østers: - Etterspørselen er økende internasjonalt, og vi ser òg en sterk økning i Norge. Vi ser østers litt som sushi for 20 år siden, en bølge som ruller over markedet, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Potensialet i Asia

Det har vært en person ansatt ved anlegget på Nøtterøy, som får beholde jobben, men selskapet planlegger å ansette flere.

- Norway Oysters skal drifte anlegget, som vil fungere som et fiskeri, der høsterne kan levere fangstene sine til oss, sier Person til E24.

Målet for selskapet er å levere østers både til det norske og internasjonale markedet, og ser et potensiale i både Skandinavia og Asia.

Bak Norway Oysters står selskapene Hotate, Norway King Crab og Marstad Group.