NM i Sjømathandler

FINALISTER: Topp tre i NM i Sjømathandlerfaget. Hedda Leversen Larsen (tv) tok bronse, norgesmester Christian Holth Clasen og Malin Lindal Olaussen tok sølv.

Norgesmester i sjømathandler er kåret

KRISTIANSAND: Åtte finalister konkurrerte denne uka om hvem som kunne titulere seg som norgesmester i sjømathandlerfaget.

Publisert Sist oppdatert

Åtte finalistene, som hadde kvalifisert seg via uttak i våres, måtte gjennom fire deler i finalen - varemottak, håndskjæring, servere innovative retter for barm og eksponering av sjømat i disk.

MENY-matarbeidere stakk av med både gull og sølv i NM i Sjømathandler. I tillegg tok de alle medaljene i klassen for lærlinger.

Titulere seg norgesmester

Den som stakk av med den gjeveste medaljen og kan titulere seg som norgesmester ble Christian Holth Clasen fra Oslo, og er til daglig ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka.

SJØMATHANDLER: Årets sjømathandler ble Christian Holth Clasen fra Oslo.

– Jeg er kjempeglad for å vinne. Det er gøy å konkurrere i noe man er ordentlig interessert i. Jeg tror også at det gjør at jeg yter det lille ekstra til kunder som jakter på noe nytt og spennende. Dialogen med kundene er det mest givende med å jobbe som sjømathandler, sier Christian, som tidligere har vunnet NM-gull i sjømathandel for lærlinger.

Medaljedryss til MENY

Malin Lindal Olaussen (Arendal), som jobber hos MENY Sørlandsparken, tok sølv, mens Hedda Leversen Larsen fra Fisketorget i Stavanger tok bronse.

Det ble også delt ut medaljer i klassen for lærlinger. Linda Helene Johansen fra Odalen, fiskeansvarlig hos MENY Skedsmokorset, stakk av med førsteplassen, mens Jonas Bjørgaas Rogne fra Jessheim, assisterende ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka fikk sølv. Mimoun Kandrouch (51), som jobber hos MENY Drøbak City, tok bronse.

MEDALJEDRYSS: MENY stakk av med flere medaljer under NM i sjømathandler. Fra venstre Jonas, Christian, Malin, Linda og Mimoun, som alle jobber hos MENY.

Mye trening bak

Det er viktig for MENY å utvikle matgleden og fagkompetansen til våre matarbeidere. Det ligger hardt arbeid og mye trening bak, så vi er svært stolte over NM-resultatene. Det sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Han vet at det ligger mye hard trening bak, og er godt fornøyd med resultatene. – Å gjøre det bra i NM er en viktig del av vårt løpende arbeid med å bygge matfaglig kompetanse. Alle NM-deltakerne er fantastiske ambassadører, både internt og for matfaget.

Konkurranse siden 2002

Dette er en fagkonkurranse for sjømathandlere, som til daglig jobber i sjømatdisken, der de får vist frem sjømathandlerfaget. Mesterskapet har blitt arrangert av Sjømatbedriftene siden 2002.