NY BÅT: «Vår» som «Hepsøfjord» nå heter er til erstatning for «Nytelse» en 10,1 meter sjark bygget i 1977.

Satser på åpen gruppe med flott brukt Selfasjark

Sjarken «Hepsøfjord» er et godt eksempel på at en del sjarker holder seg veldig godt i verdi. Det er en velholdt sjark rigget for garn som nå er solgt til en pris som antakelig er høyere enn hva den kostet som ny.

Publisert Sist oppdatert

Kjøper av «Hepsøfjord» er Frode AS som eies av Martin Leon Varø fra Dyfjord i Lebesby kommune i Finnmark. Sjarken ble bygget ved Selfa Arctic Rødskjær i 2008.

Skal fiske i åpen gruppe

Den har en lengde på 10,65 meter og bredde på 3,97 meter. Fraspark sørger en 6,8 liter John Deere med ytelse på 178 hestekrefter for.

«Vår» som «Hepsøfjord» nå heter er til erstatning for «Nytelse» en 10,1 meter sjark bygget i 1977.

NYTT NAVN: «Hepsøfjord» har nå fått navnet «Vår».

Martin skal bruke sjarken til fiske etter torsk, sei, hyse og kongekrabbe i åpen gruppe. Han skal også fiske etter uregulerte arter som lange, lysing, lyr, kveite, breiflabb og brosme.

Sjarken som ble formidlet av meglerselskapet North Shipping AS ble solgt for 4,9 millioner opplyses det i søknad om erverv. North Shipping har også bistått med søknadsprosessen overfor Fiskeridirektoratet.

Holder seg godt i verdi

En fisker forteller på Facebook at han i 2008 fikk tilbud på en ny Selfasjark med lengde 10,65 meter til 1.850.000. Denne var uten utstyr, så det ville kommet både elektronikk til fiskeleiting og navigasjon, garnhaler og en del annet utstyr som tillegg i prisen. Legges det til utstyr for en million, hvilket kanskje er i meste laget, ville prisen nærme seg tre millioner. Ifølge Norges Bank sin prisstigningskalkulator tilsvarer det cirka fire millioner kroner i dag.

Ex. «Hepsøfjord» viser at en sjark som tas vare på kan holde seg svært godt i pris, og sannsynligvis øke i verdi. Det er fullt ut mulig å få en fullt utstyrt ny sjark med samme lengde av andre leverandører enn Selfa til 5 – 6 millioner kroner.

Sterk prisøkning

Kystmagasinet skrev for tre år siden om en 18 år gammel Selfasjark som antakelig hadde økt i verdi med over en million kroner fra den ble bygget til den ble solgt. Ifølge Selfa AS var prisen på en slik sjark bygget i 2000 i området 1,6 til 1,7 millioner kroner i 2000. Den aktuelle sjarken «Mona» var tre år eldre, og ble solgt for 3,5 millioner kroner.