TRAVEL: Redningsskøytene hadde ei travel påskehelg.

Travel påskehelg for redningsskøytene

Økt aktivitet på sjøen i påskehøytiden, spesielt av fritidsbåter, har gjort at Redningsselskapets skøyter har hatt nok å henge fingrene i.

Her følger en kort oversikt over oppdrag redningsskøytene har hatt langs kysten (hentet fra RS twitter):

RS «Odin» hadde tidlig andre påskedag to oppdrag ved Havøysund. Et offshorefartøy måtte ha dykkerhjelp for å få løs en ROV som hadde satt seg i en fortøyning. På retur fant redningsskøyta en garnile på avveie, som de tok med tilbake til stasjonen. Eieren ble varslet.

ASKØY: RS Kristian Gerhard Jebsen bisto med sikring av fartøy etter at en båt gikk på et skjær.

En person omkom etter at en båt hadde kjørt på ett skjær natt til første påskedag. To personer ble fraktet til sykehus. RS «Kristian Gerhard Jebsen» bisto med sikring av fartøyet. Hendelsen skal ha skjedd ved Askøy

Fire sportsfiskere fra Nederland ble slept til havn etter motorhavari vest for Kristiansand.

RS «Bill» rykket ut, om morgenen første påskedag, på oppdrag for å bistå cabincruiser som hadde grunnstøtt sør av Mandal. Båten hadde mistet fremdrift, og redningsskøyta fikk etter kort tid satt slep på båten.

Påskeaften ble RS «Horn Flyer» rekvirert, og deltok sammen med redningshelikopter og luftambulansen, etter melding om at en båt med to personer var involvert i havari i Mausundet. Politiet kunne melde om to båter som kjørte fra Mausund med flere personer i. Det ble meldt fra om et smell og rop om hjelp. Hendelsen skal ha skjedd øst for Mausund, og politiet melder om at to personer er tatt opp av sjøen. En av personene var skadet.

RS «Bergen Kreds» deltok, sammen med andre nødetater, i et redningsoppdrag ved Raudebergstranda, ved Hjerteneset, på Måløy. En fritidsbåt hadde gått på land. Redningsskøyta bisto med lensing av båten, sammen med brannvesenet.

RS 171 «Ivar Formo» var påskeaften ute på flere medlemsoppdrag, og gjennomførte flere dykk. Ved Sætre hadde en båt mistet propellen, og ved Drøbak hadde en båt fått tau i propellen.

En sjark med fremdriftsproblemer ble assistert av RS «Odin» fra Tufjord til Hammerfest for verksted.

RS «Gideon» måtte rykke ut til båt med motorstans i Moldefjorden.

Brann i batteriene om bord i båt på Hustadvika. Brannen ble slukket av eier, som ønsket slep til hjemmehavn.

Sjark med fremdriftsproblemer ved Gjesvær, Finnmark. RS «Odin» slepte sjarken til hjemmehavn.

Uheldig båteier med girtrøbbel, fikk bistand av RS.

Fant drivende bruk

Også kystvakten har vært ute på oppdrag i påska. KV Jarl har plukket opp et drivende bruk utenfor Gjesværstappen ved Nordkapp.

NORDKAPP: Et bruk ble funnet drivende utenfor Nordkapp, som kystvakten plukket opp.

Dette er for øvrig er et av Norges største fuglefjell, og dessverre hadde fugl viklet seg inn i bruket.

- Bruket utgjør også en fare for navigasjonssikkerheten og blir levert til land for destruksjon, skriver Kystvakten på twitter.