Pressemelding

LOFOTEN: Hymatechs HybridX-system utstilt under årets Lofotfishing.
LOFOTEN: Hymatechs HybridX-system utstilt under årets Lofotfishing.

Hymatech styrket teamet

Teknologibedriften Hymatech har i løpet av den siste tiden styrket både ledelsen og produksjon.

Ny daglig leder i bedriften er Kay Henning Higraff. Han har jobbet i maritim bransje de siste 20 årene, blant annet som produktleder hos Vard Elektro AS.

Ser frem til å lede utviklingen

De siste to årene har han jobbet i ABB med salg av fremdriftssystemer til forsvarsindustrien. Higraff startet som daglig leder i Hymatech i august.

NY SJEF: Kay Henning Higraff er ny daglig leder i Hymatech.
NY SJEF: Kay Henning Higraff er ny daglig leder i Hymatech.

– Hymatech skal levere solid teknologi som kutter drivstofforbruk og forbedrer sikkerheten til fartøy. Jeg ser frem til å lede videreutviklingen av produkt og selskap, og til å bli bedre kjent med markedet for små og mellomstore arbeidsfartøy, sier han i en pressemelding fra selskapet.

Mange lovord

Erik Ianssen, som er gründeren bak teknologibedriften Hymatech og tidligere daglig leder, har mange lovord å komme med om Higraff.

– Det er en fantastisk mulighet å få en så tung profil innen maritim bransje, som Kay Henning Higraff, til å lede selskapet og teknologien videre, sier han.

Nye fjes inn

Ianssen skal med det over i en ny stilling i bedriften, og skal ha fokus på salg, kundeoppfølging og utvikling av markedet, ifølge pressemeldingen.

Bedriften har også ansatt Håvard Håskjold og Håvard Mittet, som henholdsvis produktansvarlig for HybridX-systemet og tekniker i produksjon og oppstart av båter.