OVER FEMTI TONN: Årets hummerfiske har gitt en fangst på over femti tonn. Noen fisket atskillig mer enn andre.

Hummerkongen 2022 kåret

Selv om det fortsatt foregår hummerfiske, tillater vi oss å kåre årets Hummerkonge 2022. Det er lite som tyder på at vi i de få dagene som gjenstår før de siste teinene skal være oppe av havet vil komme endringer i rekkefølgen. Her kan du se hvilke båter som har fått mest hummer i år.

Publisert Sist oppdatert

Totalt har 436 merkeregistrerte båter fisket 44 987 kilo hummer. I snitt har yrkesfiskerne fisket 103 kilo hver. Å anslå verdi er vanskelig siden det er forskjell fra salgslag til salgslag og ulik pris på stor og liten hummer. I Surofi har snittpris i år vært 304 kroner per kilo. Det betyr at årets hummerkonge har, forutsatt at han har fått snittpris i Surofi, fisket hummer til en verdi av 297 000 kroner.

Store prisvariasjoner fra lag til lag

I Fiskehav sitt område har snittpris i år vært 410 kroner per kilo. Båten i dette distriktet med størst fisk har fått 409 kilo. Det gir en fangstverdi på cirka 168 000 kroner.

HUMMERKONGEN 2022: Sjarken "Havleik" fisket nesten ett tonn hummer.

De tre båtene som har fått mest er «Villaksen» som hører hjemme på Kvitsøy i Rogaland. Den kommer i år inn på en tredjeplass med 812 kilo. På andreplass Følger «Tin», som hører hjemme i Kinn kommune i Sogn og Fjordane med en fangst på 940 kilo. På topp, - og en soleklar hummerkonge 2022 er fartøyet «Havleik» hjemmehørende i Herøy i Møre og Romsdal med 977 kilo.

Over femti tonn hummer er omsatt

I tillegg til fangst levert av yrkesfiskere, har fritidsfiskere levert 12 302 kilo til salgslagene. Det gir en samlet fangst på 57 289 kilo. I tillegg kommer et ukjent kvantum fra mange fritidsfiskere som har valgt å beholde hummeren selv.

Kystmagasinet gratulerer fisker Jostein Remøy med solid hummerfangst. Båten «Havleik» er en sjark med lengde på 10,05 meter.

DISSE FISKET MEST HUMMER I ÅRETS SESONG: