SØRVEST I NORD: "Sørvest" er hordalending, men har startet fisket i nord med to fangster med NVG-sild på totalt 50 tonn innmeldt.

Drømmestart på året for små notbåter

Den pelagiske flåten har ligget i havn i romjulen etter å ha fisket det absolutt aller meste av sine kvoter. Men allerede på kvelden 1. nyttårsdag ble den første fangsten meldt inn. Og siden har flere mindre notbåter fått en god start på det nye året.

Klokken 20:46 kunne kystnotbåten «Harengus» melde inn ti tonn makrell til Sildesalgslaget. Fangsten be tatt i nærheten av Bømlo sør for Bergen. «Harengus» var også først i fjor, da den meldte inn 12 tonn 2. januar. Fartøyet er en mindre kystnotbåt med lengde på 14,98 meter.

Makrellen hadde en snittstørrelse på 240 gram og er satt i lås, men foreløpig ikke solgt.

To har tatt femti tonn NVG

FØRST MED HESTMAKRELL. "Kaspar" tok årets første fangst med hestmakrell.

Bare timer senere kunne «Sørvest», en kystbåt med lengde 12,99, hjemmehørende i Øygarden vest av Bergen, først melde inn 30 tonn NVG-sild klokken 05:35 og deretter ytterligere 20 tonn klokken 08:54. Derved fikk den lille notbåten det som må kalles en flying start på det nye året, med totalt femti tonn NVG-sild på årets andre dag.

Like bra gjorde 12,99 meter lange «Skoltafjord» det. Ett kast i fjorden linn innenfor Skjervøy i morges gjorde at de 06:29 kunne melde inn femti tonn NVG-sild. «Skoltafjord» er også en søring som har startet året nordpå. Den hører hjemme i Austevoll sørvest av Bergen.

Alle sildefangstene er solgt til Nergård Sild AS som henter de låssatte fangstene med med fartøyet Skagøysund.

Årets første hestmakrell

I morges kunne også notbåten «Kaspar», en notbåt med lengde 12,95 meter, som hører hjemme på Idse i Strand kommune i Rogaland melde inn 14 tonn hestmakrell. Den ble tatt like i nærheten av Karmøy og levert nesten umiddelbart til Skude Fryseri i Skudeneshavn.