STRØMMEN BLE FOR DYR: – Vi skal fortsette å satse på Madam Bergen, og bergensere vil fortsatt kunne handle produktene vår, sier daglig leder Øystein Rist hos Lofotprodukt AS. I september flytter de produksjonen til Leknes i Lofoten.

Legger ned - alle ansatte mister jobben

Madam Bergen-fabrikken i Godvik legges ned fra september. Samtlige ansatte har fått tilbud om ny jobb ved fabrikken på Leknes i Vestvågøy.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Bergensavisen. Som tidligere omtalt i Kystmagasinet, lå fabrikken i Godvik an til å måtte flyttes til Lofoten. Nå er altså nedleggelsen og flyttingen et faktum.

Les mer her:

13 mister jobbene sine

De 13 ansatte har i følge avisen akkurat fått beskjeden om at de mister jobbene sine på et personalmøte ved fabrikken. Driften flyttes til Leknes, der eierselskapet Lofotprodukt AS har sitt hovedkontor.

Dårlig lønnsomhet over tid pekes på som årsaken til at fabrikken i Bergen avvikles. Blant annet er det snakk om høye kostnader knyttet til råvarer, emballasje og strøm

Strømprisene er årsaken

Det er ikke med lett hjerte de legger ned, skal vi tro Rist.

– Vi kunne ha flyttet produksjonen til Lofoten for 12 år siden om vi hadde villet det, og om det var planen. Men vår plan har hele tiden vært å være tilstede i Bergen. Vi klarer ikke å effektivisere inn de økte strømprisene på toppen av alle økningene i råstoffpriser, uttalte daglig leder Øystein Rist i Lofotprodukt AS til Kystmagasinet for vel en måned siden.

Madam Bergen ble startet i 1991, og ble i 2009 kjøpt av den nordnorske sjømatbedriften Lofotprodukt. De ansatte mister jobbene sine fra september. Inntil da vil det være vanlig produksjon ved fabrikken i Godvik.

– Alle har fått tilbud om jobb i Lofoten

Rist sier produksjonen vil gå som normalt frem til flyttingen, og at flyttingen ikke skal påvirke produktet. Samtlige ansatte har også fått tilbud om jobb ved fabrikken på Leknes, om de vil det.

– Vi skal fortsette å satse på Madam Bergen, og bergensere vil fortsatt kunne handle produktene våre, forsikrer han overfor Bergensavisen.