MAKRELL: Tirsdagen ble den beste dagen med nesten 12 000 tonn, størstedelen fra havflåten som fisket ute i Nordsjøen, melder Sildesalgslaget.
MAKRELL: Tirsdagen ble den beste dagen med nesten 12 000 tonn, størstedelen fra havflåten som fisket ute i Nordsjøen, melder Sildesalgslaget.

Makrellfisket på det jevne i uka som gikk

Uken begynte bra for makrellen, men dårlig vær gjorde seg gjeldende på slutten.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Sildesalgslaget.

Tirsdag beste dag

– 21 400 tonn ble fasiten for makrell i forrige uke. Tirsdagen ble den beste dagen med nesten 12 000 tonn, størstedelen fra havflåten som fisket ute i Nordsjøen. Mot slutten av uken kom det mye vind på havet og de fleste båtene kom til lands med det de hadde ombord torsdagen. Fredag og lørdag var det litt låsettingfiske som gjaldt for Talbor kom med 600 tonn makrell fra norskehavet søndagen med en snittstørrelse på 472 gram.

Satte kursen mot nordvest

Etter det satte store deler av flåten kursen nordvestover og fisket foregår nå rundt 64 graden og 1 grad øst, rundt 40-50 mil øst for grensen til færøysonen.

– I går ble det meldt inn over 9 000 tonn fra flåten der og makrellen holder snittstørrelse på 450 til 480 gram og vi forventer mer aktivitet fra den store flåten som nå er i området eller på vei dit.

For låssetterne ble det meldt inn rundt 800 tonn i uken som gikk i tillegg til rundt 350 tonn direktefangster på kysten fra Møre til Rogaland.

Nordsjøsild og mel/olje

Litt over 1000 tonn nordsjøsild ble meldt inn uke 37, der et utenlandsk fartøy kom med 900 tonn fra UK-sonen. Resten var tatt i kanten av industritrålerne samt en mindre direktefangst.

– Fire fartøy har vært i aktivitet langs kanten i uken som gikk. Fra de har vi fått rundt 450 tonn øyepål, 150 tonn kolmule og rundt 50 tonn hestmakrell.