GOD FANGST: Nye «Libas» leverte over 500 tonn kolmule i forrige uke. Arkivbilde.

Godt sildefiske - kun to båter igjen

Det ble fisket knappe 5000 tonn nordsjøsild i forrige uke, melder Norges Sildesalgslag.

Publisert Sist oppdatert

Det har til tider vært bra fiskeri og ble tatt gode hal med nordsjøsild i begynnelsen av forrige uke, hvor all fangsten ble tatt med flytetrål, melder laget i sin ukesrapport. 

Minket med båter

Snittet på silda har lagt på mellom 180 gram og 225 gram. 

– Det var et litt slakkere fiskeri på fredag og lørdag. Det har minket på med båtane på slutten av uken etterhvert som anleggene tok sommerferie. På søndags kveld var det to båter igjen på feltet hvor det var godt fiskeri.

Makrellen står spredta

Det ble fisket nesten 2000 tonn makrell. Av de var 140 tonn til agn, ca 50 tonn til lås/frys i sør, ca 1700 i nord og 24 tonn til fersk anvendelse. Det minker på båtene siden enkelte er ferdig med kvotene og noen har tatt sommerferie. Det har vært godt med makrell å se, men det har vært dårlig samling og makrellen har til tider stått på grunna. Fiskerne har jobbet godt på for fangstene denne uken. Det har blitt fisket vel 11 000 tonn av årets kvote til nå i år. Totalkvoten er på 231 500 tonn.

– I forhold til de siste to årene er ikke dette unormalt. For noen år siden fisket de en del makrell i januar og februar i britisk sone, forklarer Sigurd Vedøy hos Sildeslagslaget til Kystmagasinet. 

Bra med NVG-sild

Noen båter som er ferdig med makrellkvotene har begynt på NVG-silda. Det har vært bra med sild, hvor det er fisket ca 300 tonn i nord. Det ble fisket 1700 tonn kolmule i forrige uke.

– 500 tonn tatt av Libas i Norskehavet og resten i kanten.

Ellers er det også tatt 322 tonn strømsild og 1308 tonn øyepål, melder laget.