ULOVLIG FANGST: Verdien av hele 259 tonn vassild (bildet) ble inndratt.
ULOVLIG FANGST: Verdien av hele 259 tonn vassild (bildet) ble inndratt.

Tabbe kostet båten over 1,5 millioner i inndragning

Første februar i i fjor år overtok Silfaks Fiskebåtrederi AS fartøyet «Havsnurp» og skiftet navnet til «Ingrid Majala». I januar fisket «Havsnurp» 244 tonn vassild for sin daværende eier. 25. mars landet «Ingrid Majala» 259 tonn vassild for sin nye eier.

Publisert Sist oppdatert

Rederiet burde nok ha lest regelverket før de dro på havet for å fiske vassild. For der står det: «Hvert fartøy kan bare fiske og lande én kvote av de enkelte fiskeslag innenfor kvoteåret. Dersom fartøyet har startet fisket på en kvote, kan det ikke starte fisket på en annen kvote av samme fiskeslag i løpet av kvoteåret. Uten hinder av dette kan hvert fartøy fiske og lande kvote utvekslet eller tildelt i medhold av bestemmelser om spesielle kvoteordninger.

Samme fartøy selv om det er ny eier

Dersom fartøyeier skifter ut sitt fartøy, skal det gjøres fradrag i kvoten som tildeles det ervervede fartøyet for det kvantum fartøyeier har fisket og landet innenfor kvoteåret med fartøyet som skiftes ut. Uten hinder av første ledd kan fartøyeier fiske med det ervervede fartøyet selv om tidligere eier har fisket og landet fangst med samme fartøy innenfor kvoteåret, men det skal da gjøres fradrag i kvoten for det kvantum selger av utskiftingsfartøyet har fisket og landet i kvoteåret med fartøyet.

Bli abonnent hos Kystmagasinet.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kystmagasinet.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk