SOLGT: «Sander Andre» er solgt til fiskebåtrederi i Senja.
SOLGT: «Sander Andre» er solgt til fiskebåtrederi i Senja.

Ex «Sander Andre» har skiftet eier

Tidligere «Sander Andre» er solgt til fiskebåtrederi på Senja.

Publisert Sist oppdatert

MS «Sander Andre» har skiftet både eier og navn. I desember ble fiskebåten registrert i merkeregisteret som «Einarson» (TF-244-SE).

Fra Lofoten til Senja

Den 38,65 meter store fiskebåten ble i høst solgt fra Benonisen Fiskeri AS på Moskenes i Lofoten til Botnhamn Sjø AS i Senja.

Prisen for båten lå på ca 140 millioner kroner.

Rigget for snurrevad

Båten er bygd i 2017 ved Larsnes Mek. Verksted, rigget for snurrevad, not og levendefisk. Den er utrustet med seks RSW-tanker med CO2 og med kapasitet på 420 m3.

Tankene kan føre levende fisk, RSW-kjølt fisk og fisk kjølt ned i kar med is. Båten er utrustet med to notbinger og kombivinsjer.

Solgte strukturkvoter

Båten har kvoter for hyse, sei og torsk nord for 62˚N, samt makrell og nvg-sild. Tidligere i høst ble fartøyets strukturkvoter for kystmakrell solgt og overført til MS «Krossøy» (H-17-BN), som eies av Havdrøn AS.

Ny eier er Botnhamn Sjø AS, som eies av Botnhamn Fisk AS (49 %), Nordanger Havfiske AS (21 %), Willy-Morten Johansen (9 %) og Mortenson Invest AS (21 %).

Fisket for 28,9 millioner

Botnhamn Fisk er i sin helhet eid av Morten Johansen. Nordanger Havfiske er eid av Willy-Morten Johansen, mens Marius Johansen eier Mortenson Invest. Alle har adresse i Botnhamn på Senja.

Rederiet fisket i 2021 for 28,9 millioner kroner, og endte med et overskudd på 2,3 millioner kroner.