NYTT VERV: Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord.
NYTT VERV: Ivar Andreassen er valgt til ny styreleder i Fiskebåt Nord.

Han er ny styreleder i Fiskebåt Nord: – Avstanden til de som styrer er stor

Ivar Andreassen (59) fra Bodø er valgt til styreleder i Fiskebåt Nord på årsmøtet i Tromsø. Andreassen har fra tidligere en lang karriere både som fisker og i organisasjonslivet.

Publisert Sist oppdatert

I 13 år var han ordfører i Norges Sildesalgslag og i mer enn 10 har han vært ordstyrer på Fiskebåt sentralt sitt årsmøte. 

Tredje generasjons fisker

Men først av alt har han vært fisker og skipper på ringnotfartøyet «Nordfisk», hjemmehørende i Bodø.

– Jeg er tredje generasjon ringnotreder og startet selv som fisker i 1987, men som styreleder i Fiskebåt Nord er jeg opptatt av at jeg skal jobbe for alle medlemmene, enten de representerer krabbefartøy, sjøpattedyr eller andre fartøygrupper. Her skal vi jobbe for alle medlemmene sine interesser, sier Andreassen.

– Avstanden til de som styrer er stor

For den nye lederen, så blir en prioritert oppgave å formidle hva fiskerinæringen driver med, og hvor viktig den er for både bosetting og sysselsetting langs kysten.

– Avstanden mellom de som styrer og vi som driver næring er stor og jeg opplever ofte at kunnskapsnivået er for lavt blant politikere. Men det er vår oppgave å gjøre noe med det, og formidle hva vi driver med. Vi må få fram at det er fiskernes innsats som gjør at vi er en stormakt innen fiskeri, og at vi driver en moderne og miljøvennlig næring, sier Andreasssen.

 Ivar Andreassen tar over etter Marius Ytterstad som styreleder i Fiskebåt Nord.