HENNINGSVÆR: Fiskerne under vinterfisket vil fortsatt ha et velferdstilbud i Henningsvær.

Velferden i Henningsvær vil bestå

Norges Fiskarlag skal fortsette å drifte velferdstilbudet i Henningsvær, tross for at bygget nå er solgt til ny eier.

En lokal kjøper har overtatt eierskapet av Dreyergården i Henningsvær. Norges Fiskarlag melder på sin nettside at de har fått avtale om fortsatt drift av velferdstilbudet i bygget.

Den lokale eieren har tatt over eierskapet fra Norges Fiskarlag. Imidlertid har det fra Fiskarlagets side vært et ønske om at velferdsdriften skal kunne fortsette.

- Det var en forutsetning for oss å fortsatt sikre drift av et tilbud, og det har vi sikret med en tilbakeleieavtale, uttaler økonomisjef Erling Holmeset i Norges Fiskarlag på lagets nettside.

Han sier at bakgrunnen for salget er at eiendomsdrift ikke er Fiskarlagets kjernevirksomhet, og at landsstyre i laget har gitt klarsignal om å selge bygget. 

Dreyergården ble bygd i 1850 og i flere tiår har velferdsdriften hatt tilbud om alt fra klesvask, badstue og dusj til enkel kafeservering og TV og internett-tilgang. Mang en fiskere har kommet innom velferden for å slå av en prat, ta en dusj eller vaske klær. Og spesielt for langveisfarende fiskere har tilbudet vært viktig, og det er derfor Fiskalrlaget har ønsket å videreføre et slikt velferdstilbud i Henningsvær.