Storbritannia

BRITISKE myndigheter innfører høye tollsatser på russisk fisk.

Britene innfører høye tollsatser på russisk fisk

Britiske myndigheter innfører 35 % toll på import av russisk hvitfisk fra 19. juli.

Publisert Sist oppdatert

Det bekreftet Departementet for miljø, matproduksjon og distrikt (Department for Environment, Food & Rural Affairs (DEFRA)) i Storbritannia.

Trapper opp sanksjonene

I utgangspunktet skulle tollen innføres 24. mars da myndighetene satte i verk sanksjoner mot hundrevis av russiske varer som følge av invasjonen i Ukraina. Men den var utsatt i påvente av myndighetenes vurdering av hvilken konsekvenser dette ville få for britisk sjømatindustri.

Britiske myndigheter har derimot bestemt seg for å trappe opp sanksjonene mot Russland, og vil nå også gjelde all fisk som kommer fra Russland eller Belarus etter 19. juli.

Dramatiske konsekvenser

Andrew Crook, president i National Federation of Fish Friers (NFFF) sier til Fry Magazine at beslutningen vil ha dramatiske konsekvenser for industrien, ettersom 30-40 % av fisken kommer fra Russland.

Han legger til at det fremdeles er noen gråområder dersom fisken er landet og prosessert i et annet land.

-Vil den da fremdeles bli regnet som russisk? Hvis myndighetene ignorerer dette og kun legger direkte import til grunn, vil det ha en stor effekt på industrien, sier han.

Bekymret for de uavhengige

Myndighetene vil møte representanter fra fish and chips-industrien for å diskutere utfordringene industrien står ovenfor.

Crook sier han har lagt frem bekymringer for de mange uavhengige bedriftene som ikke har de finansielle musklene til å komme seg gjennom vanskelige tider.

-Myndighetene må lytte fordi det er bedrifter som ikke vil overleve. Industrien vil komme gjennom dette – vi har et fantastisk produkt, stort nettverk og mange tilhengere. Men mange bedrifter må endre strategi for å overleve, sier han.