TORSK: Illustrasjonsfoto.

Sterk nedgang i fersk torsk

Hittil i år er det landet 105 520 tonn fersk torsk. Det er en nedgang på 30 prosent fra samme tid i fjor.

Verdien av den omsatte torsken er på 3,825 milliarder kroner, og sammenlignet med fjoråret er det en nedgang på 18 prosent eller 848 millioner kroner.

Det melder Norges Råfisklag i sin ukesrapport.

Sist uke ble det omsatt 620 tonn fersk torsk til en verdi av 20 millioner kroner. Størst kvantum ble tatt på snurrevad, mens størst landet kvantum ble gjort i Finnmark.

Når det gjelder sei ble det landet 1120 tonn forrige uke, til en verdi av 9,2 millioner kroner. To tredjedeler av den ferske seien var tatt med not, resterende med snurrevad, garn og juksa. Størst andel landet kvantum ble gjort på Nordmøre med 500 tonn.

Det ble landet 1260 tonn fersk hyse til en verdi av 13,6 millioner kroner sist uke. Også her ble størst kvantum levert i Finnmark.

Det tas fortsatt på land mengder med kongekrabbe, og sist uke ble det levert 32 tonn til en verdi av 14,3 millioner kroner. Også rognkjeksfiske er godt i gang, med levering av totalt 71 tonn (rundvekt) til en verdi av 1 million kroner.

Landet kvantum reker, både fryst og fersk, utgjorde mest kvantum sist uke. Med samlet kvantum var på 2 millioner tonn, der fersk reke utgjorde om lag 37 tonn. Den samlede verdien for reker ble på 48,7 millioner kroner. For ferske reker utgjorde verdien 2,9 millioner kroner.