LITE FERSK FISK: Av de største båtene i kystflåten er det stadig flere som deltar i sildefisket
utenfor Nord-Troms og Vest-Finnmark. Dermed gikk ferskleveransene ned i forrige uke. BIlde for illustrasjon.
LITE FERSK FISK: Av de største båtene i kystflåten er det stadig flere som deltar i sildefisket utenfor Nord-Troms og Vest-Finnmark. Dermed gikk ferskleveransene ned i forrige uke. BIlde for illustrasjon.

Ferskfiskomsetninga til bunns: De største kystbåtene vil heller fiske sild

Ferskomsetninga ble under 50 millioner kroner i forrige uke, det laveste så langt i 2023.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Råfisklaget i sin rapport for uke 42. Økte landinger og omsetning av fryst råstoff dro ukeomsetninga opp sammenlignet med uka før. Et par dager med mye vind og landligge gjorde sitt til at omsetninga for kystflåten ble beskjeden. Lite restkvote for de fleste, redusert prosent på ferskfiskordninga, og blant de største båtene i kystflåten er det stadig flere som deltar i sildefisket utenfor Nord-Troms og Vest-Finnmark. Økte leveranser av fersk hyse, og kveite, breiflabb og taskekrabbe holdt godt nivå, men ellers var det reduksjon i landingene av sei, torsk, kongekrabbe og reke.

Ned 50 millioner

Råfisklagets foreløpige omsetningstall for uke 42 viser 173 millioner kroner, mot 121 millioner kroner uken før. I tallet for uke 42 inngår 17 millioner kroner etter leveranser fra utenlandske båter. Omsetningen for norske båter på 156 millioner kroner var fordelt med 44 millioner kroner på fersk og 112 millioner kroner på fryst råstoff. Ferskomsetningen er årets laveste. Tilsvarende for uke 42 i fjor var omsetningen 180 millioner kroner, hvorav utenlandske leveranser utgjorde 10 millioner kroner. Omsetningen for norske båter var dermed på 170 millioner kroner som var fordelt med 68 på fersk og 102 på fryst råstoff. Totalomsetningen hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor framgår av tabell 1.

Bli abonnent hos Kystmagasinet.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kystmagasinet.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk